Home :: Boeken: op categorie :: Leesboeken :: Geen weg terug (13+)

Geen weg terug (13+)

 
(1 reviews)  

Auteur: Pascalle Boerrigter
Illustrator: Jeroen Murré
ISBN: 9789051161922
Prijs: 6,95
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: paperback | formaat: 15 x 21,5 cm | aantal pagina's: 150 | leeftijd: vanaf 13 jaar | verschijningsdatum: verschenen

Pascalle Boerrigter schrijft debuut uit eigen ervaring

Thema’s: anorexia, vriendschap, strijd

Annemijn is een mollig en onzeker meisje. Op zoek naar een dieet om af te vallen komt ze per toeval terecht op een pro-ana website. Geschokt, maar toch ook nieuwsgierig, bekijkt ze de site waarop tips worden gegeven om slank te worden. Vanaf dat moment besluit ze niet meer te eten. Haar eetstoornis krijgt Annemijn helemaal in haar greep. Ze gaat heel ver om, in haar ogen, perfect te worden. Zo ver zelfs, dat ze uiteindelijk overlijdt aan de gevolgen van haar ziekte. Geen weg terug is geschreven vanuit het perspectief van Veerle, de beste vriendin van Annemijn. Zij voelt zich machteloos omdat ze niet meer tot Annemijn kan doordringen en haar steeds verder ziet afglijden. De gevoelens en worstelingen van Annemijn zijn door Pascalle Boerrigter treffend opgeschreven in dagboekfragmenten.

Recensies

Het boek zit knap in elkaar. Veerle, de beste vriendin van Anne, is de ik-persoon die vertelt hoe ze een en ander beleeft. Middels dagboekfragmenten komen we ook de gedachten en gevoelens van Annemijn te weten. Daardoor kan de lezer zich identificeren met zowel Veerle als Annemijn, en door de indringende manier van schrijven, lukt dat ook. [...] De jonge schrijfster die zelf aan de eetstoornis geleden heeft, wil graag duidelijk maken dat een eetstoornis niet onderschat mag worden. Daarin is zij zeker geslaagd.
NBD Biblion

Het is een aangrijpende jeugdroman die goed laat zien wat een vreselijke ziekte anorexia is.

Antenne


Ik vind je lief
€ 13,95
E-book, Zzzoef!
€ 3,99
Average customer rating:
 
(1 reviews)  1 Most useful customer reviews (see all reviews):
Nancy Verbeten
Pascalle is een oud-leerling van me. Dus ik was erg nieuwsgierig. Na 3 dagen was het boek al uit. Het leest makkelijk en wist me goed te boeien! Aan het eind zeker een brok in mijn keel. Knap werk om zo'n boek te schrijven. Kan niet wachten tot het volgende boek komt!