Home :: Boeken: op leeftijd :: 10-11 jaar :: Ferguut. De ridder met het witte schild (10+)

Ferguut. De ridder met het witte schild (10+)

 
(0 reviews)  

Auteur: Ingrid Biesheuvel
Illustrator: John Rabou
ISBN: 9789051163346
Prijs: 24,50
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 25,0 x 25,0 cm | aantal pagina's: 84 | leeftijd: vanaf 10 jaar (voorlezen vanaf 8 jaar) | verschijningsdatum: november 2014
Ferguut voor het eerst volledig geïllustreerd

Thema’s: middeleeuwen, Arturroman

Nadat hij het gevolg van koning Artur voorbij heeft zien komen, wil boerenzoon Ferguut maar één ding: ridder worden. Na een lange reis bereikt hij het koninklijk hof, maar dan moet hij zich nog bewijzen... 
Ferguut neemt een gevaarlijke opdracht aan en beleeft vele avonturen. Zal hij uiteindelijk de Zwarte Ridder weten te verslaan en met de mooie Galiëne kunnen trouwen?

Dankzij de prachtige illustraties van John Rabou en de toegankelijke tekst van Ingrid Biesheuvel krijgen kinderen van nu de kans om kennis te maken met Ferguut, de held uit de gelijknamige dertiende-eeuwse Arturroman. Dappere ridders, beeldschone jonkvrouwen en angstaanjagende wezens spreken eeuwen later nog steeds tot de verbeelding!

Prachtige uitgave met goudfolie op linnen, leeslint en spotvernis

Bekijk hier de boektrailer.

Recensies

**** Frits van Oostrom merkt het in zijn voorwoord terecht op: jammer dat de onbekende schrijver [de illustraties] nooit onder ogen heeft gehad.
de Volkskrant

Meesterlijk geïllustreerde Arturroman voor jong en oud.
NRC

Spannend, grappig, en schitterend uitgegeven (met hardcover, mooi papier, en zelfs een leeslint), een absolute aanrader.
Ouders Online

Ferguut is een sieraad in iedere boekenkast.
Kinderboekenpraatjes

Eigenlijk doet het woord 'illustraties' geen recht aan de minischilderijen in het boek. Vertelplaten zijn het meer, miniaturen zoals ze in de boeken uit de middeleeuwen staan. Met veel oog voor detail zie je het verhaal tot leven komen.
Hebban.nl

Schitterende illustraties, vaak over twee bladzijden, vol van details en helemaal in de stijl van de middeleeuwen getekend; ridders, jonkvrouwen, kastelen, schepen, tenten, paarden, reuzen, dwergen allemaal kleurig en met veel oog voor detail door Rabou gemaakt.
Boekenbijlage.nl

Prachtig, prachtig, prachtig.
Leestafel.info

Dit prachtige verhaal wordt in prettige taal verteld en leest als een trein. Het wordt echter vooral een juweeltje door de uitmuntende middeleeuws aandoende illustraties.
NBD Biblion

Adembenemend mooi.
Weekblad Boerderij

een waar kunstwerk
Biebmiepje.nl

een fris en spannend verhaal
Banger Sisters


Er zijn nog geen recensies.