Home :: Boeken: op categorie :: Leesboeken :: Hendrick, de Hollandsche indiaan (14+)

Hendrick, de Hollandsche indiaan (14+)

 
(0 reviews)  

Auteur: Bianca Mastenbroek
Illustrator: Jeroen Murré
ISBN: 97890511636279
Prijs: 15,95
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: hardcover | formaat: 15,0 x 21,5 cm | aantal pagina's: 383 | leeftijd: vanaf 14 jaar | verschijningsdatum: september 2017

Leven bij de indianen

Thema’s: indianen, oorlog, religie

Het is 1659. In het nog onontgonnen Amerika eigenen de Nederlandse pioniers onder leiding van directeur-generaal Peter Stuyvesant zich steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegezogen in de strijd tussen de barbaarse Esopus-indianen en de vrome Hollanders. Of zijn het zijn eigen landgenoten die barbaars zijn? 

Hendrick, de Hollandsche indiaan is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In deze historische Young Adult vertelt Bianca Mastenbroek (Eindhoven) een schrijnend verhaal over de botsing tussen twee culturen en de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift. 

Recensies

Dit boek schetst een prachtig gedocumenteerd beeld van de Nederlandse pioniers in Amerika.
NBD Biblion

Dan blijkt dat ze de geschiedenis op een geweldige manier in een spannend en ontroerend verhaal heeft weten te gieten en waarschijnlijk heel dicht bij de werkelijkheid is gebleven. Ja, dit is echt een aanrader!
Hebban.nl

Wat een schitterend verhaal is dit, spannend, emotioneel. Je ervaart de verschillende culturen en vooral de overlevingskracht die beide hebben. Bianca Mastenbroek pakt je hand en neemt je mee de geschiedenis in.
Bezetenboeken.nl

Echt een prachtig verhaal, honderd keer mooier en meer bijzonder dan ik had verwacht. Het is zo’n mooi, ontroerend en inspirerend verhaal dat ik bijna wil smeken om een vervolg over dit prachtige en oprechte volk. 
Bangersisters.nl

Absoluut een aanrader. Geschikt voor jongeren vanaf zo’n dertien jaar en absoluut ook zeer geschikt voor volwassenen. 
Nanai.nl

Het is een fascinerend en spannend verhaal over een Nederlandse jongen die wordt opgenomen door een indianenstam.
Ikvindlezenleuk.nl

Door Mastenbroeks stiptheid en drang naar historisch correcte situaties is er toch een spannend en mooi verhaal ontstaan over de moedige Hendrick, die bovendien ook echt heeft bestaan.
Hebban.nl

Een echte aanrader om in de kast te hebben.
Wijtestenhet.nl

Een boek dat me bij zal blijven.
Boekenbijlage.nl

Niet alleen is het een vlot geschreven verhaal maar is het ook nog eens verpakt in een mooie hardcover.
Boeklovers.wordpress.com

Het is lastig om een goede mix te vinden tussen feit en fictie, maar Bianca Mastenbroek is dat zonder enige twijfel gelukt. Het is een spannend en vooral ontnuchterend en ontroerend boek geworden over een duistere periode in de geschiedenis. De schrijfstijl is prettig en onderhoudend, het verhaal en de insteek zijn origineel.
Coolesuggesties.nl

Hendrik de Hollandsche indiaan is een erg interessant boek om te lezen. Als je van historische boeken houdt is dit zeker een aanrader!
Stumpel YA boekenpanel

Het is een mooi, heftig, spannend, ontroerend verhaal over een jongen die man wordt in omstandigheden die hij nooit had kunnen denken. En het laat een stuk geschiedenis is alle glorie en ellende sprankelend tot leven komen.
Conniesboekenblog.nl

Bianca Mastenbroek [...] is wat mij betreft geslaagd om een indrukwekkend, geloofwaardig en spannend verhaal te schrijven.
Allesoverboekenenschrijvers.nl

Dagen nadat je het hebt uitgelezen, dwalen Hendrick, Preuwamackan, Akwaankaateew en Pumihleew nog steeds door je hoofd.
Leesfeest.nl


Zzzoef!
€ 8,95
Het huis van oma
€ 14,50
Er zijn nog geen recensies.