Home :: Boeken: op categorie :: Leesboeken :: Hendrick, de Hollandsche indiaan (14+)

Hendrick, de Hollandsche indiaan (14+)

 
(0 reviews)  

Auteur: Bianca Mastenbroek
Illustrator: Jeroen Murré
ISBN: 97890511636279
Prijs: 15,95
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: hardcover | formaat: 15,0 x 21,5 cm | aantal pagina's: 383 | leeftijd: vanaf 14 jaar | verschijningsdatum: september 2017

Leven bij de indianen

Thema’s: indianen, oorlog, religie

Het is 1659. In het nog onontgonnen Amerika eigenen de Nederlandse pioniers onder leiding van directeur-generaal Peter Stuyvesant zich steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegezogen in de strijd tussen de barbaarse Esopus-indianen en de vrome Hollanders. Of zijn het zijn eigen landgenoten die barbaars zijn? 

Hendrick, de Hollandsche indiaan is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In deze historische Young Adult vertelt Bianca Mastenbroek (Eindhoven) een schrijnend verhaal over de botsing tussen twee culturen en de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift. 

Recensies

Dan blijkt dat ze de geschiedenis op een geweldige manier in een spannend en ontroerend verhaal heeft weten te gieten en waarschijnlijk heel dicht bij de werkelijkheid is gebleven. Ja, dit is echt een aanrader!
Hebban.nl

Wat een schitterend verhaal is dit, spannend, emotioneel. Je ervaart de verschillende culturen en vooral de overlevingskracht die beide hebben. Bianca Mastenbroek pakt je hand en neemt je mee de geschiedenis in.
Bezetenboeken.nl

Echt een prachtig verhaal, honderd keer mooier en meer bijzonder dan ik had verwacht. Het is zo’n mooi, ontroerend en inspirerend verhaal dat ik bijna wil smeken om een vervolg over dit prachtige en oprechte volk. 
Bangersisters.nl

Absoluut een aanrader. Geschikt voor jongeren vanaf zo’n dertien jaar en absoluut ook zeer geschikt voor volwassenen. 
Nanai.nl


Romeo en Julia
€ 14,95
Er zijn nog geen recensies.