Monthly Archives: december 2012

Turks dorp overspoeld met doemdenkers

In de Telefraaf van 11 december:

Sirince – Het Turkse dorp Sirince wordt overspoeld met mensen die denken dat op 21 december de aarde vergaat. De doemdenkers zien in de plaats een toevluchtsoord, die hen veiligstelt voor het einde der tijden.


Genoeg reden dus voor Mehmet Görmez, het hoofd van het Turkse directoraat van Religieuze Zaken,  om een oproep te doen. Görmez waarschuwt mensen via Twitter zich vooral niet gek te laten maken door alle aandacht voor 21 december 2012. Veel mensen geloven dat op die dag de aarde zal vergaan, omdat de Maya-kalender dan eindigt.

Sirince is tot du sverre blij met de grote toestroom van pelgrims. Hotels, restaurants en reisorganisaties spelen slim in op alle heisa. Zo worden er allerlei speciale activiteiten verzonnen en ziijn er al speciale ‘dag des oordeels’ menu’s, waarbij cennet kebabi (hemel kebap) wordt geserveerd.

Mensen die geloven dat de wereld vergaat, zoeken ook hun heil in het Franse dorpje Bugarach, verstopt in een hoekje van de Pyreneeën. Het dorp wordt van 19 tot 23 december afgesloten zelfs afgesloten uit vrees van de autoriteiten voor de komst van pelgrims.

Over 10 dagen eindigt de Maya kalender

Dubbele Zonnestorm

Deze prachtige foto kreeg ik van Joop Bonte, fan van het eerste uur.

Zonnestorm e-book voor einde-van-de-wereld-hamster-actie-prijsje

Tot 26 december is het e-book van Zonnestorm in prijs verlaagd. Je kunt nu genieten van dit spannende boek voor slechts € 4,99. Dus als je wilt weten hoe de wereld vergaat en hoe je erop kunt voorbereiden, koop het e-book!
 
Verkrijgbaar bij Bol en ebook.nl

Australische premier kondigt einde wereld aan

Op 6 december stond het volgende artikel in De Telegraaf:

Australische premier kondigt einde wereld aan

AMSTERDAM – De Australische premier Julia Gillard gelooft dat de Maya’s gelijk hebben en het einde der tijden nabij is.

In een filmpje van een lokaal radiostation beschrijft Julia Gilard hoe ze de toekomst ziet. Omringd door Australische vlaggen richt ze het woord tot haar landgenoten. “Gewaardeerde Australiërs, het einde van de wereld is nabij. De voorspellingen die de Maya’s ooit deden blijken waar te zijn. We gaan spoedig ten onder.”

De vrouw spreekt vervolgens met een stalen gezicht over ‘vleesetende zombies en op komst zijnde demonen uit de hel. “Maar ik zal voor jullie vechten. Tot het allerlaatste moment,” belooft de premier. “Sterkte en veel geluk,” zo eindigt ze haar boodschap.