Zonnestorm in Museum Volkenkunde Leiden

In het museum Volkenkunde in Leiden is tot 12 mei 2013 een tentoonstelling over het einde van de wereld (21-12-12) te zien.

21 december 2012. Nog een paar maanden en dan is het zover. Op die dag bereikt de ‘Lange Telling-kalender’ van de Maya een datum die omgerekend naar onze jaartelling correspondeert met 21 december 2012. Duizenden mensen over de hele wereld geloven dat deze datum het begin is van grote veranderingen. Sommigen denken hierbij aan dodelijke natuurrampen zoals verbeeld in de apocalyptische bioscoopfilm 2012. New Age-schrijvers verhalen over spirituele transformatie en verlichting. Weer anderen geloven in de komst van buitenaardse wezens. De tentoonstelling 21 december 2012: Het einde van de wereld? gaat in op de verschillende theorieën en op de weerslag die dit heeft in de media. En wat denkt de bezoeker?

Na de interessante tentoonstelling kan de bezoeker in de museumshop Zonnestorm kopen.

Ze hebben ook een speciale website over naar de Maya’s en hun geheimen: maya2012.volkenkunde.nl

Meer informatie op: http://volkenkunde.nl/nl