Australische premier kondigt einde wereld aan

Op 6 december stond het volgende artikel in De Telegraaf:

Australische premier kondigt einde wereld aan

AMSTERDAM – De Australische premier Julia Gillard gelooft dat de Maya’s gelijk hebben en het einde der tijden nabij is.

In een filmpje van een lokaal radiostation beschrijft Julia Gilard hoe ze de toekomst ziet. Omringd door Australische vlaggen richt ze het woord tot haar landgenoten. “Gewaardeerde Australiërs, het einde van de wereld is nabij. De voorspellingen die de Maya’s ooit deden blijken waar te zijn. We gaan spoedig ten onder.”

De vrouw spreekt vervolgens met een stalen gezicht over ‘vleesetende zombies en op komst zijnde demonen uit de hel. “Maar ik zal voor jullie vechten. Tot het allerlaatste moment,” belooft de premier. “Sterkte en veel geluk,” zo eindigt ze haar boodschap.