Navigation Menu+

Welkom!

Posted on aug 8, 2013 by in Diverse info | 3 comments

Welkom

Welkom op de website van Vrij! 

Vrij! is een spannende, historische roman die een goed beeld geeft van de roerige eindtijd van de Franse bezetting in Holland. 

Winter 1813. Nederland is bezet door de Fransen. De veertienjarige Hendrik zwerft door Amsterdam, op de vlucht voor zijn verleden. Hij heeft niets meer: geen huis, geen geld en geen familie, maar hij brandt van verlangen om de stad te bevrijden van de gehate bezetter.
Als hij wordt gevraagd om een geheime boodschap af te leveren, raakt Hendrik betrokken bij een opstand. Hij vecht tegen de Fransen, maar ook tegen zichzelf en raakt steeds dieper in de problemen. Advocatendochter Betsy Kemper en boekhandelaar Jan ten Brink proberen hem te helpen. Heeft Hendrik dan toch een toekomst?
 

Hendrik en veel andere personages uit Vrij! hebben echt bestaan. Op deze website kun je meer lezen over die personen en hun rol in de Nederlandse geschiedenis. Op deze website staat ook meer informatie over de eindtijd van de Fransen en alle gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat Nederland een Koninkrijk van Oranje werd. Als je de informatie leest, zul je merken dat veel van de gebeurtenissen die Hendrik meemaakt in Vrij! ook echt gebeurd zijn.
Het boek gaat over het verhaal van Hendrik, deze website diept dat verhaal uit. Door alle informatie krijg je een nog beter beeld van de tijd waarin Hendrik leefde.

Dus lees het boek en bekijk daarna alle achtergrondinformatie (die ook goed te gebruiken is voor school projecten). 

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een berichtje achterlaat als je Vrij! hebt gelezen. 

Veel leesplezier!

Bianca

3 Comments

  1. Hartstikke gaaf boek zeg, echt een aanrader, en ook wel een beetje ontroerend!!!!

  2. Als je van spannende boeken houdt en meer wilt weten over het einde van de Franse tijd zeker een aanrader. Heb het met veel plezier gelezen.

  3. Echt een leuk boek zo leuk dat ik hem twee keer wou lezen jan is te goed meester Kemper is flauw Betsy is aardig en Hendrik tja… Hij wou de muur zijn sterk en hard hij heeft zijn kop uitgestoken in Amsterdam maar wou toch Hendrik van Holland zijn zijn moeder maakte een leven onmogelijk maar toch maakte hij er wat van het is een meeslepend boek en echt heel leuk een aanrader