Home :: MediaMasters2

MediaMasters2

Deze vraag en dit antwoord komen uit WWW.wat? Deze webpagina is onderdeel van de game MediaMasters.

Meer informatie over WWW.wat? vind je hier!
 

Kun je internet verbieden?

In sommige landen willen de leiders niet dat de inwoners iets anders horen of zien dan wat de leider wil. Daarom proberen ze mensen weg te houden van bijvoorbeeld internet. Die leiders zijn bang voor sociale netwerken en communities omdat mensen daar makkelijk met elkaar kunnen praten en samen acties tegen de leiders kunnen organiseren. In die landen worden sommige internetafdelingen geblokkeerd of ze worden zo streng in de gaten gehouden dat er alleen nog maar één mening te vinden is – die van de leiders. Internetcensuur heet dat.

Ook landen als Nederland verbieden sommige aanbieders op internet, maar alleen als ze tegen de wet ingaan. Zoals websites die zeggen dat je mensen uit een ander land of met een ander geloof buiten moet sluiten of straffen.

Je zou dus een heel land kunnen losmaken van internet. Maar zonder internet kan tegenwoordig geen enkel land overleven. Sommige bedrijven zouden bijvoorbeeld geen geld meer verdienen, omdat ze de mensen waar ze normaal zaken mee doen niet meer kunnen bereiken. Zo’n land zou dan failliet kunnen gaan, wat betekent dat mensen er steeds minder geld verdienen en dus steeds minder kunnen kopen, ook eten en drinken.

Er zijn geen producten beschikbaar in deze categorie.