Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Wat groeit er in mama’s buik?

Wat groeit er in mama’s buik?

Wat groeit er in mama’s buik?
 
(1 reviews)  

Auteur: Anna Herzog
Illustrator: Joëlle Tourlonias
ISBN: 9789051166415
Prijs: 14,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 23 x 30 cm | aantal pagina's: 40 | leeftijd: vanaf 5 jaar | verschijningsdatum: februari 2018

Heldere uitleg voor kleuters over gezinsuitbreiding

Thema’s: conceptie, zwangerschap en geboorte

De moeder van Daan en Eva heeft een baby in haar buik. Dat is heel spannend! Eva en Daan hebben natuurlijk veel vragen. Hoe is die baby in mama’s buik gekomen? Als mama eet, komt het eten dan boven op de baby terecht? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje? De antwoorden worden met openhartige teksten en sfeervolle illustraties verduidelijkt. Door de informatie wordt de tweeling nauw betrokken bij de geboorte van de baby; ze kunnen bijna niet wachten tot hij of zij er is…

- Kindvriendelijke teksten die het thema behoedzaam benaderen.
- Heldere uitleg in woord en beeld voor kleuters over gezinsuitbreiding.
- Samen met dokters ontwikkeld.

Een prachtig, vertederend en informatief boek voor het hele gezin!

Recensies

Het verhaal met de mooie illustraties en duidelijke tekeningen geeft goede uitleg over alles wat er rondom een zwangerschap en geboorte kan spelen. Heel kindvriendelijk geschreven.
Ineke van Nispen, Libris

De aandoenlijke illustraties van Joëlle Tourlonias zijn een lust voor het oog. Een openhartig boek dat geen blad voor de mond neemt. 
Indeboekenkast.wordpress.com

Een tof boek om te gebruiken bij de voorbereiding van jouw zoon of dochter. Met heel veel mooie, eerlijke illustraties, zonder in details te treden. Absoluut een aanrader!
Oudersenzo.nl

Eigenlijk wordt zo’n beetje elk onderwerp dat kinderen kunnen begrijpen besproken, uiteraard op een speelse manier. Een echte aanrader dus!
Thuisleven.com

Een prima voorlees- en kijkboek in ruim A4-formaat voor gezinnen waarin een baby verwacht wordt.
NBD Biblion

Bijna alles wat mijn nieuwsgierige kleuter wilde weten over zwangerschap, voortplanting en geboorte staat in dit boek. De tekeningen [...] zijn lief, aansprekend en duidelijk. 
Bloei.info


Hier is ze dan!
€ 14,99
Average customer rating:
 
(1 reviews)  1 Most useful customer reviews (see all reviews):
Sandra Hutchison
Mar 21, 2018
Het rijk geïllustreerde boek Wat groeit er in de buik van mama? richt zich op jonge nieuwsgierige kinderen die alles willen weten rondom de zwangerschap. De aandoenlijke illustraties van Joëlle Tourlonias zijn een lust voor het oog. Het mooie prentenboek bevat daarnaast bijzonder veel tekst. In het verhaal willen de kinderen Daan en Eva alles weten over de nieuwe baby in de buik van mama.
De moeder van Daan en Eva, maar ook hun vader gaat overal tot in de kleinste details op in. Daarbij wordt alles benoemd zoals het is, geen kindertaal maar een heldere uitleg over seks, geslachtsorganen, sperma, erfelijkheid en meer. Je kunt je daarbij als ouder afvragen of een leeftijd van vijf jaar daarvoor iets aan de vroege kant is, maar dat is natuurlijk voor ieder kind verschillend. Het is daarom wel handig om het boek eerst zelf te lezen voordat je er met je kind mee aan de slag gaat. Daarnaast zijn kinderen van deze leeftijd vaak zeer snel afgeleid, als je met dit boek aan de slag wilt gaan, kan elke dag een enkele bladzijde voor lezen al genoeg zijn. Stap voor stap kan je kind zo op zijn gemakje over alle informatie nadenken.
Wanneer je kind directe vragen heeft over onderwerpen als vrijen, baby’s en bijvoorbeeld bevallingen dan kan dit boek een handig hulpmiddel zijn. Wat groeit er in mama’s buik? is een openhartig boek dat geen blad voor de mond neemt. Het kan helpen om in een gezin of klassikaal onderwerpen als seks, verschil tussen man en vrouw en baby’s op een eerlijke manier bespreekbaar te maken.