Home :: Illustratoren :: Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons werd geboren op 21 september 1957 in Evreux (Frankrijk). Na de middelbare school verhuisde zij naar Amsterdam om de opleiding tot tekenaar/illustrator te kunnen volgen aan de Rietveld Academie. Haar eerste opdracht na haar afstuderen in 1982 is het illustreren van een geschenkboekje voor uitgeverij Lemniscaat.

Inmiddels heeft zij vele boeken geillustreerd, waaronder boeken van Simone Schell, Diet Verschoor, Anne Takens, Leny van Grootel en Johan Ballegeer. De inspiratie voor haar tekeningen haalt ze uit het constant observeren van de dingen om haar heen. In bijna iedere opdracht ziet ze wel een uitdaging. Ze heeft zelf ook zeven prentenboeken geschreven. Voor Sinterklaas, een boek zonder tekst, ontving Charlotte in 2008 de Gouden Penseel.

Charlotte vind zelf Winnie de Pooh en Wind in de Wilgen van E.H. Shepard prachtig geillustreerd. Ook het werk van Lidia Postma, The Tjong Khing en Barbara Firth vindt ze mooi. Daarnaast zijn oude schilders zoals Monet, Fantin Latour en Morandi een grote bron van inspiratie voor haar.

Voor De Vier Windstreken illustreerde Charlotte Dematons help, een mug!, Zzzoef!, Robbie en Ronnie, Een geluk bij een ongeluk en Het geheim van de hut.

Titels & producten

Robbie en Ronnie, e-book
AVI E4 Robbie en Ronnie zijn vrienden door dik en dun: Robbie is dik en Ronnie is dun. Op hun vrije woensdagmiddag gaan ze naar het zwembad. Tijdens het zwemmen vindt Ronnie een gouden ketting...
Lees meer...
Help, een mug!
AVI M3 ik lig in bed. ik hoor een mug. ik sla met mijn hand. maar hij is heel snel. pap komt. hij krijgt de mug ook niet. en mam ook niet. dan zit hij op mijn hand. ik heb...
Lees meer...
help, een mug! , e-book
AVI M3 ik lig in bed. ik hoor een mug. ik sla met mijn hand. maar hij is heel snel. pap komt. hij krijgt de mug ook niet. en mam ook niet. dan zit hij op mijn hand. ik heb hem! nu val...
Lees meer...
Een geluk bij een ongeluk, e-book
AVI M3 Liv zit in de auto. Ze denkt aan haar vader. Hij is al heel lang dood. Er klinkt ineens een klap. Een botsing! Livs moeder is heel boos op de andere bestuurder.   
Lees meer...