Home :: Illustratoren :: Martijn van der Linden

Martijn van der Linden

Martijn van der Linden

Martijn van der Linden (1979) is illustrator. Hij werkt voor veel uitgeverijen en organisaties, waaronder De Efteling, Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Douwe Egberts, De Anne Frank Stichting, het Rijksmuseum en het Emma Kinderziekenhuis. 

Zijn boeken verschijnen in meer dan twaalf landen en wonnen verschillende prijzen zoals de Golden Parent's Choice award, de Goldfinch award, een Gouden en Zilveren Griffel, een Leespluim en een vlag en wimpel. In 2011 was Martijn één van de juryleden van de Max Veldhuijs-prijs en in 2014 illustreerde hij het kinderboekenweekgeschenk 60 spiegels, geschreven door Harm de Jonge.

Martijn illustreert vanuit zijn huis in Rotterdam, waar hij woont met zijn vrouw (kinderboekenschrijfster Maranke Rinck) en hun drie kinderen. Voor De Vier Windstreken maakt hij het omslag van De raketwedstrijd. Meer informatie over hem vind je op www.martijnvanderlinden.nl

Titels & producten

Spes. Het leven door de ogen van een hond (10+), e-book
Na een ellendige start van zijn leven komt de hond Spes bij mevrouw Grootjans terecht, die vroeger dierenarts was. Hij krijgt veel nieuwe vrienden, waaronder Jekker. Als die bedreigd wordt...
Lees meer...
WWW.wat?, e-book
Alles wat je altijd al wilde weten over internet. Wie heeft het internet uitgevonden? Hoe komt het dat het internet zo veel weet? Kun je cookies eten? Ben ik een ander iemand op het internet?
Lees meer...