Home :: Illustratoren :: Esther Leeuwrik

Esther Leeuwrik

Esther Leeuwrik

Esther Leeuwrik (1981) woont samen met haar man en twee dochters Judith en Nynke in Gouda. Ze was een van de winnaars van de Lemniscaat illustatiewedstrijd 2014. Ze maakt vooral tekeningen voor kinderboeken. Het is voor haar belangrijk dat beelden mooi en aansprekend zijn en dat ze dicht genoeg bij de beleving van kinderen staan. 

Haar kinderen zijn haar grootste inspiratiebronnen. Zij leren haar wat verwondering is en die verwondering probeert Esther te vangen in haar lichte en luchtige illustraties. Tegelijkertijd wil ze met haar werk betekenis meegeven. Dit kan soms in heel kleine dingen zitten, die je kunt ontdekken als je langer naar haar illustraties kijkt.

Het prentenboek Ergens is het eerste boek van Esther dat ze voor De Vier Windstreken heeft geïllustreerdMeer informatie over haar kun je vinden op www.estherleeuwrik.nl.

Titels & producten

Ergens, e-book
Eva had besloten om weg te gaan. Omdat ze altijd al nieuwsgierig was geweest naar Nergens, wilde ze daar graag naartoe. Eerst stonden er pijlen op de weg die ze kon volgen, maar na een tijdje kreeg...
Lees meer...