Home :: Auteurs :: Géwout Esselink

Géwout Esselink

Géwout Esselink

Géwout Esselink is geboren op in 1957 in Deventer. Toen hij zes jaar oud was verhuisde hij naar Steenwijk, waar hij nu nog steeds woont. Als klein jongetje op de lagere school wist hij het al: hij zou later tekenaar of kunstschilder worden. Op de middelbare school herkende een leraar het talent van Géwout. Deze leraar, Jan van Merwijk, stelde hem voor om naar de kunstacademie te gaan. En dat deed hij. Na het doorlopen van de kunstacademie begon Géwout met het illustreren van boeken. Eerst bij uitgeverij Querido, later bij meerdere uitgeverijen. Voor Géwoutis tekenen geen ontspanning, maar inspanning. Maar wél een leuke inspanning.

Over boeken illustreren vertelt hij: "Als je een boek leest, zie je het voor je. Iedereen heeft dat wel, maar mijn tekeningen moeten daarbij aansluiten. Ik vind het prachtig om kinderen in zo'n verhaal te tekenen. Soms zit een tekening precies in mijn hoofd en rolt het er ook zomaar uit. Dat vind ik meestal de mooiste tekeningen. Maar doorgaans ben ik niet zo snel tevreden over mijn werk."

Géwout is getrouwd met Lise en samen hebben zij twee kinderen: Feline en Wouter. Ook lopen er nog twee poezen (Winnie en Roetje) en een hond (Abel) rond bij hem thuis.

Géwout Esselink illustreerde voor De Vier Windstreken De Tagliatelli's, Het geheim van het Dodemansbos, www.hellupme.nl, Devil, Ondergedoken en De negen munten van Marthe.

Titels & producten

De droom van Lin
Een gevoelig prentenboek waarin liefde overleeft
Lees meer...
Hidde en de witte kraai
AVI E4 Thema's: pesten, vriendschap Hidde voelt zich alleen, want zijn beste vriend is verhuisd. Op een dag ziet hij een groep zwarte kraaien. Ze pesten een witte kraai....
Lees meer...