Home :: Auteurs :: Theo Meijer

Theo Meijer

Theo Meijer

Theo Meijer is op 19 mei 1956 geboren in Amsterdam. Hij debuteerde in 2012 met Mijn vader is een dredhoofd. Dit avontuurlijke jeugdboek werd in 2013 genomineerd voor de Hotze de Roosprijs en eindigde uiteindelijk op een gedeelde tweede plaats.

In het dagelijks leven is Theo orthopedagoog en beroepskeuzeadviseur en heeft hij in Zwolle een eigen loopbaanadviesbureau. Hij is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen en een kat, Marley. Toen zijn kinderen nog klein waren, schreef hij allerlei verhaaltjes voor hen. Hij is altijd nieuwsgierig gebleven naar kindertaal en houdt van zelfbedachte woorden, zoals 'dredhoofd' en 'Spes'.

Theo Meijer schreef voor De Vier Windstreken het jeugdboek Mijn vader is een dredhoofd en Spes. Het leven door de ogen van een hond. Voor meer informatie over de auteur en zijn boek kun je kijken op www.theomeijer.com.

Titels & producten

Spes. Het leven door de ogen van een hond (10+), e-book
Na een ellendige start van zijn leven komt de hond Spes bij mevrouw Grootjans terecht, die vroeger dierenarts was. Hij krijgt veel nieuwe vrienden, waaronder Jekker. Als die bedreigd wordt...
Lees meer...