Home :: Auteurs :: Anaïd Haen & Django Mathijsen

Anaïd Haen & Django Mathijsen

Anaïd Haen & Django Mathijsen

Anaïd Haen is moeder van drie kinderen, die het heerlijk vinden om naar verhalen te luisteren. Haar allereerste roman bestond uit een serie verhalen die zij haar kinderen voor het slapengaan vertelde. De avonturen van Tim Dirksen (die ook Dirkje Dapper was) werd ook door Anaïd geïllustreerd. Het verscheen in beperkte oplage, drie exemplaren van het kopieerapparaat, en kreeg een ereplaats in haar boekenkast.

Anaïd houdt van alle soorten verhalen en schrijft voor alle leeftijden. Ze heeft een lichte voorkeur voor verbeeldingsliteratuur. Ze vindt dat er niets mooiers is dan een – toekomstige – eigen wereld bedenken, maar Anaïd maakt regelmatig uitstapjes naar het hier en nu. Haar oeuvre beslaat een breed terrein. Van Sinterklaasvoorstellingen tot deurstoppende verhalenbundels en van sciencefiction, thrillers en kinderboeken tot muzikale fantasyromans. Ze werkt onder andere samen met Django Mathijsen en Cocky van Dijk, en is recentelijk een prentenboekproject begonnen met illustrator René Hazebroek. Met haar korte verhalen doet ze vaak mee aan schrijfwedstrijden. Dit leverde haar verschillende nominaties op en veel eerste prijzen. In 2010 won zij de Unleash Award. Met veel plezier organiseert zij jaarlijks dé schrijfwedstrijd voor fantasten: Fantastels.

Anaïd schreef samen met Django Mathijsen voor De Vier Windstreken het jeugdboek De raketwedstrijd. Voor meer informatie kun je kijken op www.anaidhaen.nl.Django Mathijsen werd in 1966 geboren als zoon van beroepsmusici. Hij zat als tiener al als jazzorganist op het podium en componeert nog steeds muziek, zoals bijvoorbeeld voor Sinterklaasmusicals. Hij is ook afgestudeerd aan de TU Eindhoven en heeft tientallen jaren als wetenschapsjournalist gewerkt voor tijdschriften zoals KijkPanorama en Zo zit dat. Hij was ook robotdeskundige achter de schermen bij de prijswinnende tv-programma’s Robot Wars (met een kijkcijferrecord van 6,9 miljoen kijkers) en TechnoGames (de Olympische spelen voor robots).

Als schrijver heeft hij talloze prijzen gewonnen waaronder de Grote Brugse Boekhandel Fantasy Award en Trek Sagae. Hij is de enige schrijver die meer dan één keer de Unleash Award heeft gewonnen (drie keer om precies te zijn). Zijn verhalen zijn in Nederland en Amerika verschenen en vertaald in het Frans, Hebreeuws, Roemeens, Grieks en Galicisch. De laatste jaren is hij steeds meer gaan samenwerken met schrijfster/illustratrice Anaïd Haen. Samen hebben ze onder andere thrillers en kinderboeken geschreven. Met een van hun kinderverhalen hebben ze een Eervolle Vermelding gewonnen bij de John Flandersprijs.

Voor meer informatie over Django kun je kijken op www.djangomathijsen.nl.

Titels & producten

WWW.wat?, e-book
Alles wat je altijd al wilde weten over internet. Wie heeft het internet uitgevonden? Hoe komt het dat het internet zo veel weet? Kun je cookies eten? Ben ik een ander iemand op het internet?
Lees meer...