Home :: Auteurs :: Tamara Bos

Tamara Bos

Tamara Bos

Tamara Bos (1967) schrijft al sinds ze een kind is en ze is er nooit meer mee opgehouden. Naast gedichten, liedjes, columns en filmscenario’s schrijft ze ook kinderboeken. Zo schreef ze zowel het boek als het filmscript van Het paard van Sinterklaas, Waar is het paard van Sinterklaas? en Brammetje Baas. Ook schreef ze de scenario’s voor veel Annie M.G. Schmidt-verfilmingen, zoals die voor Minoes, Pluk van de Petteflet en Wiplala. De Duitse vertaling van haar boek Papa, hoor je me? werd genomineerd voor de Deutscher Jugendliteratur Preis 2014.

Samen met illustratrice Barbara de Wolf maakte Tamara eerder twee prentenboeken: De maan gaat altijd met me mee en Bibi en het bangebeestenbos. Voor De Vier Windstreken werkten ze samen aan het prentenboek De kale boom

Tamara Bos is getrouwd met de muzikant/cabaretier Johan Hoogeboom. Samen hebben ze drie katten en drie kinderen: Guus (21), Lot (19) en Louis (15).

Titels & producten

De kale boom, e-book
Het wordt voorjaar in het bos. Er spelen jonge dieren aan de waterkant en aan de takken van de bomen groeien langzaam weer knisperend groene blaadjes. Behalve aan die van Beuk. 
Lees meer...