Home :: Auteurs :: Géraldine Elschner

Géraldine Elschner

Géraldine Elschner

Géraldine Elschner is in 1954 geboren in een dorpje in het noorden van Frankrijk. Met een Duitse vader en een Frans-Vlaamse moeder kreeg ze van verschillende culturen iets mee. Ze volgde de studie Duits en studeerde af als Bibliothecaresse, gespecialiseerd in jeugdliteratuur. Ze vertaalde veel boeken voordat ze zelf als auteur aan de slag ging. Geraldine kreeg drie kinderen, die een inspiratie voor haar zijn. Daarnaast laat ze zich door dagelijkse gebeurtenissen en observaties in de natuur inspireren. Ze woont nu met haar gezin in Duitsland. 

Van Géraldine Elschner verschenen bij De Vier Windstreken verschillende titels, waaronder Een voetbal voor de vrede, Pashmina en Helemaal zelf!


Titels & producten

Het Paaskuiken
Wanneer is het Pasen? Soms in maart, soms in april. Maar hoe kan dat? Daar wil het hennetje Hilde achter komen. Haar kuiken wil namelijk precies op paaszondag uit het ei komen. Hilde gaat op pad...
Lees meer...
Een voetbal voor de vrede
In 1914 was het oorlog. De Engelsen en de Fransen vochten tegen de Duitsers. Maar op kerstavond niet. Toen speelden de soldaten een potje voetbal en was het voor even vrede aan het front. 
Lees meer...
Mijn kuiken. Van ei tot kuiken
Thema’s: dieren(verzorging), geduld Het verhaal van ei tot kuiken wordt verteld vanuit het perspectief van een klein meisje. Ze kijkt vaak naar de kippen in haar tuin. Wat zou ze graag...
Lees meer...