Home :: Over ons

Over ons

Geschiedenis
Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken is in 1983 opgericht en heeft haar wortels liggen bij NordSüd Verlag, een Zwitserse uitgeverij die haar boeken graag in Nederland wilde uitgeven. Sinds 2005 is de uitgeverij echter helemaal zelfstandig en bepalen we zelf welke titels we uitgeven. Soms zijn dat vertalingen, soms eigen producties (boeken van Nederlandse auteurs en illustratoren). Onze boeken kenmerken zich over het algemeen door universele thema's die kinderen over de hele wereld aanspreken; grenzeloos leesplezier staat voorop!

Fonds
De Vier Windstreken geeft vooral prentenboeken uit. De bekendste zijn de prachtig geïllustreerde boeken van Marcus Pfister over De mooiste vis van de zee, van Hans de Beer over Kleine IJsbeer en van Max Velthuijs over Klein-Mannetje. Daarnaast maken we ook spannende, fantasievolle jeugdboeken en AVI-boeken met veel illustraties in kleur, die ook geschikt zijn voor kinderen met dyslexie. In totaal geeft De Vier Windstreken zo’n 45 titels per jaar uit. Op deze website vind je alle titels die nog leverbaar zijn.

Naast boeken verkoopt De Vier Windstreken ook een groot aantal non-boeken: artikelen die gebaseerd zijn op figuren uit de prentenboeken. Op onze website kun je vinden welke artikelen dat zijn.

Medewerkers
De Vier Windstreken bestaat uit een klein, enthousiast team:

Bob Markus
Directeur/uitgever 
E-mail: bob.markus@vierwindstreken.com

Phoebe Doughtie
Redactie & promotie 
E-mail: phoebe@vierwindstreken.com

Rianne Eikelenboom
Verkoop binnendienst
E-mail: rianne@vierwindstreken.com

Nicky Graziosi
Vertegenwoordigster
Telefoon: 06-51290699
E-mail: nicky@vierwindstreken.com

Arenea Kunkeler
Grafisch vormgever
E-mail: arenea@vierwindstreken.com

Algemeen: info@vierwindstreken.com