Home :: Over ons

Over ons

Geschiedenis
Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken is in 1983 opgericht en haar eerste boeken verschenen in 1984. De uitgeverij heeft haar wortels liggen bij NordSüd Verlag, een Zwitserse uitgeverij die haar boeken graag in Nederland wilde uitgeven. Sinds 2005 is de uitgeverij echter helemaal zelfstandig. Vier Windstreken-boeken kenmerken zich over het algemeen door universele thema's die kinderen over de hele wereld aanspreken; grenzeloos leesplezier staat voorop!

Fonds
De Vier Windstreken geeft vooral prentenboeken uit. De bekendste zijn de prachtig geïllustreerde boeken van Marcus Pfister over 'De mooiste vis van de zee' en van Hans de Beer over 'Kleine IJsbeer'. Ook bekend zijn de geweldige boeken van Torben Kuhlmann en de supersuccesvolle en kleurrijke serie ‘Little People, BIG DREAMS’ over belangrijke personen in de wereldgeschiedenis, en niet te vergeten 'Het kleurenmonster' waar emoties en gevoel centraal staan. Daarnaast maken we ook spannende, fantasievolle jeugdboeken en AVI-boeken met veel illustraties in kleur, die ook geschikt zijn voor kinderen met dyslexie. Ook maken wij kartonboeken en flapjesboeken voor de allerkleinsten, en we maken mini-prentenboeken: de Pixi-boekjes. In totaal geeft De Vier Windstreken zo’n 45 titels per jaar uit.

Naast boeken verkoopt De Vier Windstreken ook een aantal non-boeken: artikelen die gebaseerd zijn op figuren uit de prentenboeken.

Medewerkers
De Vier Windstreken bestaat uit een klein, enthousiast team:

Algemeen: info@vierwindstreken.com

Bob Markus
Directeur/uitgever 
E-mail: bob.markus@vierwindstreken.com

Nathalie Bierhuizen
Uitgever-redacteur 
E-mail: nathalie@vierwindstreken.com

Mariska Gewald
Grafisch vormgever
E-mail: mariska@vierwindstreken.com

Rianne Eikelenboom
Verkoop binnendienst
E-mail: rianne@vierwindstreken.com

Romy Pegtel
Promotie
E-mail: romy@vierwindstreken.com

Vertegenwoordiging door Ef & Ef Media
De Vier Windstreken wordt binnen en buiten het boekhandelskanaal vertegenwoordigd door Paul Impens en Rogier van der Valk van Ef & Ef media.

www.efenefmedia.nl

Paul Impens:
E:paul@efenefmedia.nl
T: 06-29108294

Rogier van der Valk:
E: rogier@efenefmedia.nl

Vertegenwoordiging in België door L&M Books BVBA
www.lmbooks.be

Pers en promotie
Caroline Mariën • 0497-15 92 05 • caroline@lmbooks.be
Karen Hoorelbeke • 0477-68 37 14 • karen@lmbooks.be

Verkoop
Marc Grossen • 0472 - 98 01 02 • marc@lmbooks.be
Ilse Schollaert • 0474 - 34 81 07 • ilse@lmbooks.be