Home :: Boeken: op categorie :: Prentenboeken :: Mia en de bibliotheekhond

Mia en de bibliotheekhond

 
(2 reviews)  

Auteur: Lisa Papp
Illustrator: Lisa Papp
ISBN: 9789051165791
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 28,7 cm | aantal pagina's: 32 | leeftijd: vanaf 4 jaar

Een voorleeshond helpt leesangst overwinnen

Thema’s: dyslexie, zelfvertrouwen

Soms lukt het Mia niet om woorden te maken. En soms blijven de zinnen gewoon in haar keel hangen als ze hardop moet lezen. Maar dan mag ze Bonnie, de hond van de bibliotheek, wekelijks gaan voorlezen. Bonnie vindt het helemaal niet erg als Mia over woorden struikelt, waardoor die steeds minder bang wordt om fouten te maken. En weet je wat? Dan is lezen eigenlijk best leuk!

Auteur en illustrator Lisa Pap over bibliotheekhonden:

"I discovered the Read-to-Dogs program at my local library and immediately fell in love. Seeing these incredible dogs working with the children, and watching the magic unfold, was a blessing."

De Voorleeshoek heeft een voorleesfilmpje bij dit boek gemaakt! Bekijk hier de teaser.

Recensies

Mia en de bibliotheekhond is een plaatje van een prentenboek en echt een prachtverhaal. Wat een mooie manier om dyslexie bespreekbaar te maken en wat een mooie manier om kinderen met dyslexie te helpen!
Biebmiepje.nl

Het boek is een grote aanrader voor kinderen die moeite hebben met lezen of aan zichzelf hoge eisen stellen.
Marstyle.nl

Het boek straalt rust uit, die past bij het tot rust komen van Mia.
NBD Biblion

Een prentenboek dat heel geschikt is om in de klas voor te lezen en daarna over door te praten. Een heel bruikbaar boek, zeker voor onzekere kinderen.
Ineke van Nispen, Libris

Ach zo’n prachtig voorleesboek. Prachtig op groot formaat met mooie inzetkadertjes die het voorlezen wel super dynamisch maken. Mooi in zijn kleurpotloodmagie.
Jongeren-Boekensite.gent

Een mooi voorleesverhaal voor in de klas zodat kinderen weten dat lezen niet voor iedereen makkelijk te leren is.
Leestafel.info

Mia heeft een groot hart voor dieren en je hart smelt tijdens het lezen van dit vertederend verhaal.
Graaggelezen.blogspot.com


Average customer rating:
 
(2 reviews)  2 Most useful customer reviews (see all reviews):
Sandra Hutchison
Jul 4, 2021
In het prentenboek Mia en de bibliotheekhond draait alles om Animal Assisted Therapy, een vorm van therapie waarbij mensen hun hond op een indrukwekkende manier kunnen inzetten om kinderen te helpen met lezen. De honden luisteren geduldig naar de kinderen!

Mia, het meisje uit het prentenboek, is een meisje dat moeite heeft met lezen. Terwijl de andere kinderen uit de klas sterrenstickers krijgen om in hun schriftjes te plakken, krijgt Mia alleen maar hartjesstickers. Hartjes die symbool staan voor; niet opgeven! Maar Mia wil natuurlijk ook een ster. Op een dag neemt haar moeder haar mee naar de bibliotheek en mag Mia, als ze dit wil, voorlezen voor een hond. In eerste instantie ziet Mia er tegenop, maar al snel merkt ze dat voorlezen voor iemand die je niet uitlacht en rustig blijft liggen luisteren, erg leuk kan zijn. Mia haar zelfvertrouwen groeit langzaam en uiteindelijk durft ze zelfs in de klas voor te lezen en krijgt ze eindelijk haar welverdiende ster van de juf.

Mia en de bibliotheekhond brengt op een ongedwongen manier Dyslexie ter sprake, het is een fijn boek om aan kinderen voor te lezen die moeite hebben met lezen. Maar ook voor andere kinderen, zodat zij leren begrip te hebben voor kinderen met leesproblemen. De vele mooie afbeeldingen spreken voor zich en ondersteunen op een krachtige manier het bijhorende verhaal.
Ingrid Poisson
Apr 19, 2017
Mia is een meisje dat niet zo goed kan lezen, waardoor ze niet houdt van lezen. Soms haalt ze de lettertjes door elkaar of lachen de kindjes van haar klas haar uit. Ze krijgt van de juf altijd wel hartjesstickers in haar schrift gekleefd maar ze zou zo graag een sterretjessticker krijgen want met een sterretje kan je ook een wens maken.
Tot ze op een zaterdag met haar moeder mee naar de bieb gaat en de bibliothecaresse haar kennis laat maken met Bonnie, de bibliotheekhond. Zij maalt er niet om dat Mia niet goed kan lezen en daardoor begint Mia meer moed en zelfvertrouwen te krijgen en wordt haar lezen veel beter.

Mia en de bibliotheekhond heeft veel mooie illustraties die de emoties van Mia goed weergeven en je als lezer of voorlezer mee beleeft.
Een opbeurend verhaal dat heel veel kinderen bekend in de oren zal klinken. Maar ook een verhaal met een boodschap waarvan ik zeker ben dat je als ouder dit boek heel dikwijls mag voorlezen omdat het verhaal van Mia en Bonnie zo'n mooi v