Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Coco Chanel

Little People, BIG DREAMS: Coco Chanel

 
(0 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Ana Albero
ISBN: 9789051166545
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 24 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: juli 2018

De Grande Dame van de Franse mode

Thema’s: sterke vrouwen, geschiedenis

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Coco Chanel, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Coco Chanel
(Saumur, 19 augustus 1883 – Parijs, 10 januari 1971)

Coco Chanel was dé vrouw van de Franse mode. Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat daarom symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw.

Recensies

Wij hebben het boek inmiddels al een paar keer gelezen. Mijn dochter noemt het boek al “Coco-boek''.
Jolanda Kalkman

Dit boek is een echte must in de boekenkast van iedere fashion loving mom.
Pret a pregnant/The Mom

Een prachtige serie prentenboeken die de kracht van deze vrouwen uitstraalt.
Hillybillybeauty

Door middel van eenvoudige tekst en mooie illustraties is het boek geschikt voor hele jonge lezers.
Libris

Coco Chanel' [is] een boeiend lees-boek, een oogstrelend kijk-boek, een boeiend hebbeding.
Els04

Het eerste deel in de serie Van klein tot groots over Coco Chanel vertelt op eenvoudige wijze het verhaal van het arme meisje dat uitgroeide tot een wereldberoemde modeontwerpster.
Kinderboekenpraatjes

Ik heb enorm genoten van dit leuke boekje. In een paar woorden, begeleid door mooie illustraties wordt benadrukt dat een droom niet alleen een droom hoeft te blijven, maar werkelijkheid kan worden. Leuk om voor te lezen en te bekijken.
Mieke Schepens voor nienkekinderboekenblog.nl

Wat is dit een leuke manier om de levensverhalen van bijzondere vrouwen uit de geschiedenis toegankelijk te maken voor de jongste lezers! Echt een serie om te gaan sparen en bewaren, en niet alleen voor kleintjes…
Biebmiepje.nl

Aansprekende uitgave, [...] vertaald in begrjpelijk Nederlands.
NBD Biblion

Een zoet roze cover roept om je aandacht. Binnenin nemen retro illustraties in ingehouden pasteltinten en harde zwarte lijnen je meteen mee naar de beginjaren van vorige eeuw. Met oog voor motief, stof en detail, net zoals het een modeboek betaamt. 
Wonderlandbyaliceblog.wordpress.com

Het is echt een serie die de moeite waard is om te verzamelen. Niet alleen vanwege de echte verhalen van sterke vrouwen, ook vanwege de prachtige vormgeving!
Mar-joya.nl

Ik kijk nu al uit naar de volgende delen, ik wil ze allemaal!
Leestafel.info

Tekst en beeld versterken elkaar en zijn beiden erg toegankelijk, wat Coco Chanel als prentenboek voor een heel brede doelgroep geschikt maakt.
Verhalenverslinders.nl

Ana Albero’s pagina vullende tekeningen spreken bijna voor zich. Samen met niet al teveel tekst vormen ze een compleet beeld van Coco (...)
Kinderboekenjournaal.nl


Er zijn nog geen recensies.