Home :: Boeken: op leeftijd :: Volwassen :: Mijn vader, alzheimer en ik

Mijn vader, alzheimer en ik

 
(0 reviews)  

Auteur: Esmir van Wering
ISBN: 9789050191227
Prijs: 16,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 15,5 x 23 cm | aantal pagina's: 96 | leeftijd: Volwassen - Meander Uitgeverij | verschijningsdatum: maart 2022

Ontroerend boek over alzheimer met veel media-aandacht!

Thema’s: mantelzorg, vader-dochterband, ziekte en gezondheid, liefde en (ver)zorgen, humor

De ziekte van Alzheimer staat erom bekend dat je elkaar langzaam kwijtraakt. Maar als de vader van auteur Esmir van Wering de diagnose alzheimer krijgt, (en zij de enige mantelzorg-kandidaat is), heeft dit naast alle ellende en verdrietige momenten ook onverwacht positieve gevolgen die ze voor geen goud had willen missen.

Door het mantelzorgen – haar wekelijkse vaderdochterdagen – krijgt ze alsnog de band met haar vader die ze in haar jeugd zo heeft gemist.

Terwijl de alzheimer meer en meer vat op haar vader krijgt, leren ze elkaar steeds beter kennen én liefhebben. Dit zorgt niet alleen voor treurige en wrange situaties, maar ook voor herkenbare, vrolijke en ontroerende momenten.

 

Recensies

Het zijn korte schetsen, waardoor het makkelijk wegleest. Herkenbaar en confronterend, maar ook mooi. 
Algemeen Dagblad (weekendbijlage)

Knap, hoe Esmir met humor pijnlijke momenten in het ziekteproces van haar vader lichter weet te maken.
Vriendin Magazine

Esmir laat in haar vertellingen glashelder zien dat dit proces niet alleen maar loodzwaar hoeft te zijn, maar dat het ook veel ontroerende, liefdevolle en verhelderende momenten kan opleveren.
Martine van Os, presentatrice Omroep MAX

Het met een hardcover uitgevoerde boek nodigt zeer uit om te lezen. Een aanrader.
De Vlaardinger

Het boek laat goed zien dat er niet alleen maar vervelende situaties zullen zijn, maar ook  vele mooie momenten die je kunt koesteren.  
Wendy Blogt 

Haar boek is een eye-opener om de leefwereld van iemand met alzheimer te leren kennen en voor wie daarmee al bekend is, is dit boekje met een aandoenlijke omslagfoto een troostende en bemoedigende handreiking.
De Leesclub van Alles

'Mijn vader, alzheimer en ik' bestaat uit korte fragmenten en is in een prettige, persoonlijke stijl geschreven, waarbij de auteur niet alleen de treurige en wrange situaties schetst, maar ook herkenbare, vrolijke en ontroerende momenten.
NBD Biblion

 


Er zijn nog geen recensies.