Home :: Boeken: op leeftijd :: 8-9 jaar :: De vlucht van Daidalos

De vlucht van Daidalos

De vlucht van Daidalos
 
(0 reviews)  

Auteur: Imme Dros
Illustrator: John Rabou
ISBN: 9789051168860
Prijs: 16,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 21,5 x 28,7 cm | aantal pagina's: 54 | leeftijd: vanaf 8 jaar | verschijningsdatum: april 2022

Griekse mythologie voor jong en oud!

Thema’s: mythologie, uitvindingen, jaloezie, liefde

Als je oud bent worden de goden gierig met het geschenk van de slaap. Dromen kan ik krijgen. Verwarrende, steeds terugkerende dromen die nergens toe leiden…

De geniale kunstenaar en uitvinder Daidalos blikt als oude man terug op zijn verleden en maakt een levendige reis door zijn herinneringen. Van zijn vlucht uit Athene tot het labyrint met de minotauros op Kreta, en van de vlucht met zijn hoogmoedige zoon Ikaros tot de slakkenhuisproef op Sicilië.

Een fantastische hertelling door Imme Dros, die vele kinderboeken schreef en een groot aantal Griekse mythen voor de jeugd bewerkte.

Met schitterende, gedetailleerde illustraties door John Rabou.

Bekijk hier de boektrailer van: De vlucht van Daidalos. 

Recensies

Het zijn prachtige illustraties bij een vertelling die een bijzonder, maar onderbelicht figuur volop in de schijnwerpers zet.
Aukelien Weverling, NRC

Rabou leeft zich echt uit in schitterende illustraties die helemaal passen bij het mythische verhaal, maar er ook een eigen interpretatie aan geven en daardoor een meerwaarde. 
Friesch Dagblad 

Prachtig geschreven en geïllustreerd. 
Sjoerdtje Rasmussens, Jutter | Hofgeest

Deze aanpak van Imme Dros en Jonh Rabou maakt een oude mythe toegankelijk voor jong en oud, van tien tot honderd jaar. Het is zo boeiend opgeschreven dat je het boek het liefst in één keer uitleest.
De Vlaardinger

Een oud verhaal dat erg knap herverteld wordt met prachtige en gedetailleerde illustraties. Het zal jonge lezers zeker zin doen krijgen om meer van zulke verhalen te lezen. Beslist de moeite waard!
Pluizuit

Wat mij betreft één van de mooiste uitvoeringen die ik tot nu toe gezien heb. 
Rubén Rodriguez da Silva, Libris

Alle verhalen worden begeleid door prachtige en bijzonder gedetailleerde illustraties van John Rabou. Mede hierdoor is dit niet alleen een kinderboek, maar een boek voor alle leeftijden.
Graag Gelezen

Een fantastische hertelling door Imme Dros (1936, Oudeschild), die vele kinderboeken schreef en een groot aantal Griekse mythen voor je jeugd bewerkte. Met sprekende, vaak paginavullende gekleurde illustraties.
NBD Biblion

De illustratie zijn prachtig en ondersteunen het ‘Griekse gevoel’ van de tekst. Aan de kleuren en het uiterlijk van de personages is duidelijk veel aandacht besteed. 
TrotseVaders

(...) het vraagt aandacht, maar straalt een standvastige liefde uit voor het verhaal, de intrige en de oneindige noodlottigheid.  
Pluizer.be

Bij het verhaal zijn prachtige paginagrote afbeeldingen gemaakt rond de veelzijdigheid van ideeën en gedachtes van de grote kunstenaar, denker en ontwerper.
Leestafel


buuf is boos
€ 9,99
Eén grote familie
€ 16,99
Dodo
€ 15,99
Er zijn nog geen recensies.