Home :: Boeken: op leeftijd :: 6-7 jaar :: Het verhaal van de gelaarsde poes

Het verhaal van de gelaarsde poes

 
(1 reviews)  

Auteur: Beatrix Potter
Illustrator: Quentin Blake
ISBN: 9789051165777
Marktprijs: 19,95
save 50%
Prijs: 9,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 19,1 x 25,5 cm | aantal pagina's: 72 pagina's | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: september 2016

Er was eens een lief, braaf zwart poesje...

Thema’s: misleiding, dubbelspel

Er was eens een lief, braaf zwart poesje...

Tenminste, dat denkt haar baasje. Wat ze niet weet, is dat Kitty er ’s nachts stiekem op uit gaat om te jagen! Helaas is onze harige vriendin geen erg goede jager en gaat er van alles mis tijdens haar strooptochten op het platteland. En dan ontmoet ze op een nacht de sluwste  jager van allemaal: heer Vos!

Een nieuw werk van Beatrix Potter dat precies 150 jaar na haar geboorte verschijnt. Met gastrollen voor Vrouwtje Plooi en een zeer bekend konijn in een blauwe jas (Pieter Konijn) is dit nieuwe, oude verhaal een feest van herkenning voor haar fans!

- Luxe uitgave met stofomslag

Recensies

Het is een prachtige uitgave in de Beatrix Potterstijl en de manier van tekenen van Blake sluit wonderwel aan op de sfeer van deze eigenzinnige fabel.
Jaapleest.nl

De humor die Potter er in 1914 in stopte, vergroot Quentin Blake uit en zorgt er op die manier voor dat het prentenboek in de smaak zal vallen bij kleuters en jonge schoolkinderen.
Dagblad van het Noorden

De afbeeldingen passen perfect bij de tekst, de wisselwerking is  kostelijk en subliem en daardoor wordt het een weergaloos boek dat je met plezier leest en bekijkt.
Leestafel.nl

Het boek is van buiten een pareltje voor in je boekenkast, en ook het verhaal zelf is erg leuk om te lezen, vol spannende, grappige en vooral nostalgische avonturen.
Fantasywereld.nl

Het is gewoon een geweldige combinatie, Potter en Blake.
Verhaalkabaal.nl

Het [boek] levert de nodige nostalgie op. Warme herinneringen aan voorgelezen worden over Pieter Konijn en spannende herinneringen aan zelf lezen en genieten van de prenten in De GVR en De heksen.  
Hebban.nl

Het verhaal [is] grappig, omdat Kitty zich heel stoer voordoet, maar dat eigenlijk niet is. De tekeningen zijn met aquarel ingekleurd. Daardoor passen ze wel bij het oude verhaal.
Leesfeest.nl


Average customer rating:
 
(1 reviews)  1 Most useful customer reviews (see all reviews):
Angela
Oct 9, 2016
Beatrix Potter staat bekend om haar lieve verhaaltjes, maar ook om haar minder lieve verhaaltjes. In Jemima Puddle Duck eten de honden haar eieren op en Tom Kitten werd bijna als pastei opgegeten. Ook de Flopsy Bunnies komen meerdere malen in levensgevaar. Kitty, eigenwijs als ze is, beleeft in dit verhaal ook iets minder leuks, maar dat is wel haar eigen schuld. Had ze maar niet op jacht moeten gaan en dan ook nog eens met een geweer waar ze niet goed mee om kan gaan. Zelf heb ik een zwart-witte kat en ben ik erg benieuwd wat voor een avonturen hij beleeft.
De vele tekeningen van Quentin maken het verhaal extra levendig en in het jaar dat we de 150e verjaardag van Beatrix Potter vieren is dit een mooi eerbetoon.