Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Jeppe krijgt een vriend

Jeppe krijgt een vriend

 
(1 reviews)  

Auteur: Jan Braamhorst
Illustrator: Jan Braamhorst
ISBN: 9789051166613
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 21,5 x 28,7 cm | aantal pagina's: 32 | leeftijd: vanaf 4 jaar | verschijningsdatum: september 2018

Alleen op een eiland

Thema’s: vriendschap, eenzaamheid, de baas spelen

Jeppe woont op een klein eiland. 
Er is genoeg te eten en hij hoeft zich niet te vervelen.
Toch voelt hij zich vaak zo alleen.
Wat zou hij graag een echte vriend willen hebben!
Als vogel Ko op het eiland landt, is Jeppe dan ook dolblij en de twee dieren worden beste vrienden.
Maar dan doet Jeppe iets waardoor alles anders wordt…

Recensies

Illustraties en tekst sluiten goed op elkaar aan, terwijl je in de grappige tekeningen ziet wat er nog meer gebeurt. 
NBD Biblion

De afbeeldingen zijn in mooie natuur- en zeekleuren. De aanvankelijke pret van de twee spat van de pagina's af. De latere verwendheid van Jeppe ook. 
Leestafel.info

Jeppe krijgt een vriend is wel een heel geschikt boek voor kleuters. Ik zou iedere juf en meester willen aanraden om dit boek voor te lezen als het onderwerp “vriendschap en de baas spelen” in de groep aan de beurt is.
Ineke van Nispen, Libris

Kinderen kunnen in dit prentenboek genieten van prachtige tekeningen die tot de verbeelding spreken, maar daarnaast gaat dit boek over een belangrijk thema, vriendschap.
Indeboekenkast.nl

Een prachtig boek vol leuke illustraties. Ook erg herkenbaar voor de kinderen in het dagelijkse leven.
Thuisleven.com

Jan Braamhorst, heeft zich heerlijk uitgeleefd op de fraaie prenten.
Devlaardinger.nl

Dit warm geïllustreerde verhaal zet je ana het denken over de betekenis van iets heel belangrijks: vriendschap.
KIDDO

Mooie grote en kleurrijke illustraties vol met details, maar niet zo dat het enorm druk overkomt. De kracht van dit prentenboek is juist dat het rust uitstraalt.
Heavenleighbooks


Hier is ze dan!
€ 15,99
Average customer rating:
 
(1 reviews)  1 Most useful customer reviews (see all reviews):
Dayenne
Oct 24, 2018
In een houten huisje op een klein eilandje in de grote zee woont Jeppe. Jeppe gaat zwemmen, vissen, verstoppertje spelen, maar hij is altijd alleen. Hij wilde dat hij een vriendje had! Op een dag zit er een vogel op het strand, Ko. Jeppe is dolblij en samen maken ze veel plezier! Totdat het misgaat en Ko plotseling verdwenen is. Jeppe is verdrietig en mist zijn speelkameraadje, zal hij zijn vriendje ooit weer zien?

Jeppe krijgt een vriend is een prachtig prentenboek met mooie paginagrote tekeningen. De lay-out van het boek is wisselend, de ene keer is de tekening 2 pagina’s groot met een beetje tekst erbij, terwijl op andere pagina’s een kleinere tekening staat met de tekst erboven. Deze variatie zorgt voor een prettige afwisseling, waardoor een speels effect is ontstaan.

Jeppe is een mooi hoofdfiguur voor dit verhaal. Jeppe is een grote beer en ziet eruit als een grote goedzak. Hij is eenzaam, maar gelukkig verschijnt vogel Ko op het toneel en kunnen ze samen spelen. Kinderen kunnen in dit prentenboek genieten van prachtige tekeningen die tot de verbeelding spreken, maar daarnaast gaat dit boek over een belangrijk thema, vriendschap. Het lijkt bij Jeppe en Ko even mis, maar gelukkig heeft het boek een happy end.

Auteur en illustrator Jan Braamhorst tekent al jaren en heeft al verschillende kinderboeken geïllustreerd. Jeppe krijgt een vriend is het eerste prentenboek dat hij volledig zelf heeft bedacht, geschreven en geïllustreerd. Jeppe krijgt een vriend is een vrolijk prentenboek over vriendschap, met prachtige tekeningen.Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. In een interview las ik dat er mogelijk nog een vervolg komt, dus dat beloofd veel goeds!