Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Van klein tot groots: Rosa Parks

Van klein tot groots: Rosa Parks

 
(0 reviews)  

Auteur: Lisbeth Kaiser
Illustrator: Marta Antelo
ISBN: 9789051167832
Prijs: 14,50
Inclusief btw laag
Aantal Tijdelijk niet voorrradig
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: verwacht: eind juni 2020

Het levensverhaal van Rosa Parks

Thema’s: sterke vrouw, geschiedenis, biografie, discriminatie, rassenscheiding

Van klein tot groots
Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

ROSA PARKS
(Tuskegee, 4 februari 1913 – 
Detroit, 24 oktober 2005)

Rosa Parks groeide op in Alabama, waar ze al op jonge leeftijd leerde om voor zichzelf op te komen. Ze groeide op tot een burgerrechtenactiviste die met haar moed en waardigheid een beweging op gang bracht die een einde zou maken aan de rassenscheiding. Rosa zou nooit stoppen met haar strijd voor gelijke rechten. Ze is voor ontelbaar veel mensen een voorbeeld geworden van moed, waardigheid en doorzettingsvermogen in de strijd tegen ongelijkheid.  
 

Recensies

Met boeken zoals die over Rosa Parks leren we kinderen over onze geschiedenis , onze plek in het heden en verantwoordelijkheid naar de toekomst.
Mylo Freeman


Er zijn nog geen recensies.