Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Rosa Parks

Little People, BIG DREAMS: Rosa Parks

 
(0 reviews)  

Auteur: Lisbeth Kaiser
Illustrator: Marta Antelo
ISBN: 9789051167832
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: juni 2020

Het levensverhaal van Rosa Parks

Thema’s: sterke vrouw, geschiedenis, biografie, discriminatie, rassenscheiding

Van klein tot groots
Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

ROSA PARKS
(Tuskegee, 4 februari 1913 – 
Detroit, 24 oktober 2005)

Rosa Parks groeide op in Alabama, waar ze al op jonge leeftijd leerde om voor zichzelf op te komen. Ze groeide op tot een burgerrechtenactiviste die met haar moed en waardigheid een beweging op gang bracht die een einde zou maken aan de rassenscheiding. Rosa zou nooit stoppen met haar strijd voor gelijke rechten. Ze is voor ontelbaar veel mensen een voorbeeld geworden van moed, waardigheid en doorzettingsvermogen in de strijd tegen ongelijkheid.  
 

Recensies

Het was al een mooie serie, met aandacht voor de jeugd van beroemde meisjes en vrouwen [...], maar nu pas echt compleet met Rosa Parks.
Kort en goed verteld door Lisbeth Kaiser, strak geïllustreerd door Marta Antelo.

Pjotr van Lenteren op 
degelukkigelezer.blogspot.com

Het strakke uiterlijk en de neutrale, feitelijke toon maken de serie erg overtuigend.
Pjotr van Lenteren op Volkskrant.nl

Met boeken zoals die over Rosa Parks leren we kinderen over onze geschiedenis , onze plek in het heden en verantwoordelijkheid naar de toekomst.
Mylo Freeman

Het is een goed boek om met kinderen te lezen en er vervolgens samen over te praten. De auteur weet hoe ze dit onderwerp voor kinderen behapbaar maakt.
Joan Windzak, eigenaar van kinderboekenwinkel Educulture


Het is niet moeilijk geschreven, het onderwerp is wel pittig. Toch vind ik het wel een goed boek om voor te lezen, zodat je het gesprek met het kind erover aan kan gaan.
Juf Maike

Het boek levert een mooie start om te praten over mensenrechten, racisme, ongelijkheid etc. Deze hele serie is overigens een grote aanrader en zou in feite op elke school aanwezig moeten zijn.
Leestafel.info


Er is op dit moment geen relevanter kinderboek dan dit boekje.
Babieskitchen.com

 

Marta Antelo en Lisbeth Kaiser vertellen op een mooie manier, met heldere zinnen en mooie prenten, het levensverhaal van Rosa Parks.
NBD Biblion


In eenvoudige taal en ook door de mooie, grote illustraties wordt hier een heel duidelijk verhaal verteld, dat ieder kind zou moeten kennen. Het maakt nieuwsgierig om meer over deze vrouw te weten te komen.
Leesbevorderingindeklas.nl

Daarom vind ik deze serie ook zo leuk. Je leert niet alleen je kinderen iets uit de geschiedenis, maar je steekt er zelf ook nog wat van op! 
Hillybillybeauty.nl 

Zo’n belangrijk onderwerp. Duidelijk beschreven. Wat mij betreft ook goed in te zetten in de middenbouw. Hele fijne serie.
Rosanne Venema, Boekenbingo.nl


Er zijn nog geen recensies.