Home :: Boeken: op leeftijd :: 6-7 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Charles Darwin

Little People, BIG DREAMS: Charles Darwin

 
(0 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Mark Hoffmann
ISBN: 9789051168976
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: juni 2022

De man achter de evolutietheorie

Thema’s: inspirerende man, geschiedenis, wetenschap, natuur, dieren, biografie

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Charles Darwin, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Charles Darwin
(Shrewsbury, 12 februari 1809 – Downe, 19 april 1882)

Charles werd geboren in een familie van wetenschappers. Als kind was hij vaak buiten te vinden op het platteland, waar hij tijdens zijn zwerftochten plantenzaadjes, bloemen en insecten verzamelde. Zijn fascinatie voor de natuur bracht hem aan boord van de HMS Beagle, het schip waarmee hij een reis maakte die het wetenschappelijk denken voor altijd zou veranderen.

Recensies

Er komt gelukkig maar geen einde aan deze serie.
Pjotr van Lenteren

De illustraties in dit deel (de illustratoren wisselen) zijn van Mark Hoffmann. Ze zijn lief, sfeervol en kleurrijk, in natuurtinten die ik mooi vind aansluiten bij het onderwerp en het tijdsbeeld.
Biebmiepje

Met fraaie paginavullende illustraties in kleur.
NBD Biblion

Dit boek zorgt ervoor dat leerlingen niet pas op de middelbare school iets meer leren over de evolutie, maar daar al veel jonger mee in aanraking kunnen komen.
Jufinger.nl

Het mooie aan deze serie vind ik dat op een heel toegankelijke manier best ingewikkelde dingen, zoals de evolutietheorie, inzichtelijk worden gemaakt. 
Kinderboekenjuf.nl


Er zijn nog geen recensies.