Home :: Boeken: op leeftijd :: 8-9 jaar :: Vechten of vertrouwen?

Vechten of vertrouwen?

 
(0 reviews)  

Auteur: Anastasiia Melnychenko
Illustrator: Anja Havriljoek
ISBN: 9789051169225
Prijs: 13,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 15 x 21,5 cm | aantal pagina's: 72 | leeftijd: vanaf 9 jaar | verschijningsdatum: november 2022

Van vechthond tot vriend

Thema’s: honden, dierenmishandeling, dierenliefde 

Het is makkelijk zat om van een lieve, kleine, donzige puppy te houden. Veel moeilijker is het om te houden van een gemene, oude, zieke pitbull met een zwaar leven achter de rug. Toch leven de puppy en de oude bullebak in dezelfde wereld en hebben ze allebei onze zorg en liefde nodig.

Een oude hond met een zwaar leven wordt op straat gezet, komt bij een jonge vrouw en een andere hond in huis en zet daar de boel op stelten.

Een hartverwarmend jeugdboek voor iedereen die van dieren houdt.

Recensies

Het verhaal wil je daarna niet meer wegleggen, voordat het uit is, omdat je benieuwd bent hoe het afloopt met de angstige pitbull. Een onzekere hond die eigenlijk maar één ding wil: een liefdevol thuis! De hondenillustraties zijn knappe kunstwerkjes en stralen sympathie uit.  
In de Boekenkast.

Een liefdevol boek waarin hoop en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen. Erg mooi dat je het verhaal vanuit twee kanten beleeft. Dat schept een goed beeld.  
Pabo Saxion Leest.

Anastasia weet gelukkig een prachtig verhaal neer te zetten over deze prachtige, lieve, waardevolle maar sterke honden, en zet hiermee hopelijk een trend in, want ook deze honden verdienen een plekje in ieders hart.
Boekenfreaks.

In vriendelijke, meevoerende stijl geschreven. Met elegante kleurenillustraties.
NBD Biblion.

Het verhaal wordt heel invoelend verteld zodat je de angst en het onbegrip van Smokey voelt en dat maakt het enorm ontroerend.
Leestafel.

Kippenvel op mijn armen en een brok in mijn keel. Dat is wat dit boek met mij heeft gedaan.
Kinderboekenjournaal.nl

Dit boek bevat een kort, klein, maar ontzettend krachtig verhaal. (...) De vele illustraties stralen veel uit en maken het verhaal helemaal compleet.
Kinderboekenrijk.nl

Het is een boek voor kinderen die vechten tegen dierenmishandeling.
Livia, groep 7 basisschool De Wegwijzer, Jeugdbieb.nl


Er zijn nog geen recensies.