Home :: Boeken: op leeftijd :: 6-7 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Stephen Hawking

Little People, BIG DREAMS: Stephen Hawking

 
(0 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Matt Hunt
ISBN: 9789051169584
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: mei 2023

Een wetenschappelijk wonder!

Thema’s: inspirerende man, geschiedenis, wetenschap

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Stephen Hawking, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis. 

Stephen Hawking
(Oxford, 8 januari 1942 – Cambridge, 14 maart 2018)

Als kleine jongen keek Stephen Hawking al naar de sterren en vroeg hij zich af hoe het heelal in elkaar zat. Hoewel hij nooit de beste van zijn klas was, bracht zijn nieuwsgierigheid hem toch naar Oxford en Cambridge, de beste universiteiten van Engeland. En zo kwam hij ook tot de ontdekking van de Hawkingstraling, een van de belangrijkste wetenschappelijke vondsten van de twintigste eeuw.

Recensies

Het verhaal is weer compact én op een fijne laagdrempelige manier informatief (...). En de illustraties zijn lief, kleurrijk en heel aansprekend. 
Ineke van Nispen, Libris

Een prachtig deel in de serie met een mooie boodschap.
Jufinger.nl

De illustraties van Matt Hunt spelen perfect in op de emoties die weergegeven worden in de tekst.
Jong Literair Nederland


Er zijn nog geen recensies.