Home :: Boeken: op categorie :: Leesboeken :: Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt

Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt

Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt
 
(0 reviews)  

Auteur: Mohana van den Kroonenberg
Illustrator: Nadia Meezen
ISBN: 9789051169522
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 14,3 x 21 cm | aantal pagina's: 152 | leeftijd: vanaf 8 jaar | verschijningsdatum: september 2023

Op zoek naar thuis

Thema’s: thuissituaties, familie, schuld, verdwalen, vertrouwen

Kos heeft iets doms gedaan. Hij heeft zijn zusje Soof verstopt. In het park. Onder een struik. Nu kan hij haar nergens meer vinden. En Soof is pas nul. Kos voelt zich heel schuldig. Hij durft niet terug naar huis. Eerst moet hij Soof vinden. Maar zoeken is moeilijk en Kos verdwaalt. In deze dwaaltocht ontmoet hij verschillende mensen. Hij maakt vrienden en leert zichzelf en de wereld om zich heen een beetje beter kennen.

Recensies

Van den Kroonenberg is ijzersterk in het optekenen van Kos' ongecontroleerde gedachtestroom.
Joukje Akveld, Het Parool

(...) en knoopt de schrijfster alle lijntjes hartverwarmend aan elkaar. Illustrator Nadia Meezen geeft het boek in haar opgewekte eigen stijl en warme palet met kleuren als rozerood, paars en mosgroen veel sfeer mee.
Bas Maliepaard, Trouw

Het is weer een boek waar je niet op uitgelezen raakt omdat er zoveel in gebeurt en dan ook nog met originele kleurenillustraties. Echt een aanrader.
Ineke van Nispen, Libris

Mohana weet heel goed de kinderlijke, naïeve kijk op de wereld te vangen. Dat maakt redeneringen soms heel grappig, maar vooral heel oprecht en daardoor vaak ontroerend. (...) De kleurillustraties van Nadia Meezen bij dit warme boek, weten de juiste snaar te raken. De gevoelens van Kos worden heel mooi vertaald, niet enkel in de expressieve gezichtsuitdrukkingen, maar ook in de houding.
Hanne Joost Peters, Facebookgroep Kinderboeken en YA

Op de rand van geloofwaardigheid? Ja, maar Van den Kroonenberg komt ermee weg, daarbij geholpen door Nadia Meezens sfeer verhogende, licht karikaturale illustraties. 
Mirjam Noorduijn, NRC

Een op het eerste zicht klein verhaal voor jonge lezers krijgt zo stevig wat diepgang via boeiende, vaak ook verrassende observaties bij monde van een bijna achtjarige.
Jürgen Peeters, Tzum literai weblog

Het boek is invoelend geschreven vanuit de gedachte- en belevingswereld van de zevenjarige.
Lezersgoud.nl

Het is een leuk verhaal om (voor) te lezen, helemaal omdat het in de belevingswereld van kinderen past.
Wendyblogt.nl

Sterk zijn de kleine veelzeggende zinnetjes die de lezer meer vertellen dan er staat. (...) Nadia Meezen tekent de personages met schwung en weet daarbij de verschillende stemmingen goed weer te geven.
Waanenwijs.nl

De illustraties van Nadia Meezen hebben dezelfde ingetogenheid als het verhaal. Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt is een fascinerend en origineel verhaal over een angstig maar ook dapper jongetje.
Jaapleest.nl

In dit verhaal brengt de auteur belangrijke, maar niet-alledaagse thema’s aan bod. (...) Een heel bijzonder jeugdboek!
Hetboekenrijk.com

Naast depressiviteit maak je kennis met diverse weerspiegelingen van onze maatschappij. Mohana schrijft dit alles beeldend, je hebt als lezer een goed idee met wie je te maken hebt in het verhaal zonder dat Kos deze termen echt gebruikt.
Kinderboekenjournaal.nl

De speelse illustraties van Nadia Meezen maken het plaatje helemaal compleet. Heel passend bij een verhaal als dit.
Kinderboekenrijk.nl

In invoelende, speelse stijl en met gevoel voor taal geschreven, vanuit het perspectief van Kos. Met zachtaardige kleurenillustraties met een schilderachtige toets (...)
NBD Biblion

Tevens zit er diepgang in dit verhaal over schuldgevoelens, weglopen en familie. Ook vind ik het perspectief waaruit je leest leuk en erg passend voor jongere lezers.
StoerLeesVoer.nl

'Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt' is een prachtig boek over de thuis van een jong gezin, de gedachtes van een 8-jarige en de wereld om hen heen.
Katelijne, Bazarow.com

Mohana van de Kroonenberg raakt met Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt precies de juiste toon; een kwetsbare balans tussen luchtigheid en net dat beetje meer. Waarbij Nadia Meezen de kleine maar o zo belangrijke dingen in haar illustraties weet te vangen en net zoveel eigenheid en complexiteit toevoegt in haar kleurrijke beelden.
Booksandmacchiatos.com

Een leuk boek dat je als volwassene lekker wegleest. Leerlingen uit groep 5 en 6 zullen zeker genieten van dit verhaal.
Juf-Judith.nl

Vanaf de eerste zin in Mohana van den Kroonenbergs tweede kinderboek grijpt die stem je meteen. (...) De kleurtekeningen van Nadia Meezen geven door hun vrolijkheid net een tikje extra geruststelling mee.
Edward van de Vendel

‘Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt’ is een indringend en aangrijpend boek (...)
Langlevelezen.nl

Het is een fantasievol avontuur met realistische kantjes en geloofwaardige ontmoetingen en personages. 
Mik Ghys, Pluizuit.be

'Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt' is een prachtig boek over de thuis van een jong gezin, de gedachtes van een 8-jarige en de wereld om hen heen.
Bazarow.com

Van den Kroonenberg slaagt er wonderwel in deze [zware thema's] op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken bij een jong publiek. De al even onschuldig aanvoelende illustraties van Nadia Meezen sluiten aan bij de gebeurtenissen. 
Pluizer.be

De kleurrijke, dynamische illustraties van Nadia Meezen passen heel goed bij het verhaal. (...) Met ‘Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt’ voor een jonger lezerspubliek laat zij [Mohana van den Kroonenberg] zien een auteur te zijn die we goed in de gaten moeten houden.
Toin Duijx


Er zijn nog geen recensies.