Home :: Boeken: op serie :: De ziekenboeg :: De diabetes van Daan

De diabetes van Daan

 
(0 reviews)  

Auteur: Christine Kliphuis
Illustrator: Helen van Vliet
ISBN: 9789051162653
Prijs: 9,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 13,0 x 20,7 cm | aantal pagina's: 64 | leeftijd: vanaf 4 jaar | verschijningsdatum: juni 2018

Als je elke dag moet opletten

Daan is moe en voelt zich niet fit. ‘Mag ik wat drinken?’ vraagt hij.
‘Alweer? Je hebt net limonade gehad,’ zegt zijn moeder.
‘Ja, maar ik heb zo’n dorst,’ zegt Daan.


Daan is al een tijdje moe en hangerig. Ook heeft hij steeds meer dorst, en het lijkt wel of hij magerder wordt. Als zijn moeder hem meeneemt naar de huisarts, blijkt hij diabetes te hebben.

De vlot geschreven verhalen uit de serie ‘De ziekenboeg’ en ‘De ziekenboeg extra’ gaan over medische situaties, verteld vanuit de belevingswereld van het kind. Boeken uit ‘De ziekenboeg’ behandelen acute ziektes, aandoeningen of medische ingrepen, en helpen kinderen bij de voorbereiding op de behandeling of ingreep en de verwerking ervan. In de boeken uit ‘De ziekenboeg extra’ komen chronische ziektes aan bod. Het verhaal gaat over de ziekte, de gevolgen en de behandeling, en helpt het kind bij het verwerken. Ook is ‘De ziekenboeg extra’ een goed hulpmiddel om de omgeving – bijvoorbeeld de klas – te laten begrijpen wat er speelt. De vele illustraties verhelderen de situaties en maken de gebruikte medische voorwerpen herkenbaar. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.

De diabetes van Daan beschrijft wat er gebeurt als diabetes type 1wordt ontdekt en wat er bij deze ziekte aan de hand is in je lichaam. Ook wordt duidelijk hoe het is om diabetes te hebben en wat er allemaal verandert.

Kijk ook eens op www.ziekenboeg.com

Recensies

Opnieuw een uitstekend boekje waarin in klip en klare taal alles rond diabetes 1 (insulineafhankelijke diabetes) uit de doeken gedaan wordt.
Leestafel

Het informatieve gedeelte voor de ouders is goed aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen.
Medisch Contact

Deze serie 'De Ziekenboeg' gaat uit van de belevingswereld van het kind en informeert hem of haar met een mooi verhaal en vele illustraties.
KIDDO

Het verhaal van Daan is zeer geschikt om voor te lezen aan  jonge kinderen; iets oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Illustraties in zwart-wit maken er een echt verhaal van.
NBD Biblion


Er zijn nog geen recensies.