Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Lodewijk I, koning der schapen

Lodewijk I, koning der schapen

 
(0 reviews)  

Auteur: Olivier Tallec
Illustrator: Olivier Tallec
ISBN: 9789051165517
Marktprijs: 15,99
save 53%
Prijs: 7,50
Inclusief btw laag
Aantal Tijdelijk niet voorrradig
uitvoering: gebonden | formaat: 24,3 x 28,0 cm | aantal pagina's: 32 | leeftijd: vanaf 5 jaar | verschijningsdatum: juli 2016

Wie de kroon vindt, mag hem opzetten

Thema’s: macht, toeval, arrogantie

De wind blaast een blauwe kroon naar Lodewijk en als hij deze opzet voelt hij zich meteen heel anders, bijzonder. Voorbij is het grazen in de wei, vanaf nu is hij Lodewijk I, koning der schapen!

Lodewijk neemt zijn taak serieus: hij spreekt zijn onderdanen toe, laat ze in de schapenpas lopen en tolereert alleen de mooiste schapen in zijn buurt. Maar hoelang kan dat goed gaan?

Recensies

Een bijzonder prentenboek over de baas zijn en de baas blijven, schaapachtig meelopen en gevaar dat op de loer ligt. Grote thema's die luchtig zijn verpakt in grappige veelzeggende illustraties.
Kinderboekenpraatjes.nl

Een heel gaaf prentenboek dat thema’s als macht en onmacht, de baas spelen en discriminatie op een heel luchtige manier onder de aandacht brengt.
Kleutermeesterrob.nl

Het is een mooie gedachte, dat snel verkregen macht ook net zo makkelijk weer kan verdwijnen.
Noordhollands Dagblad

Kritisch gegeven verwerkt in een kindvriendelijk verhaal over een schaap met sterallures. De illustraties dragen bij aan het luchtige geheel, ze zijn grappig, kleurrijk en fantasievol.
Indeboekenkast.nl

Geweldig verhaal met een fraaie, humoristische knipoog naar de Zonnekoning.
Leestafel.info

De tekst van Olivier Tallec is eenvoudig maar zet je wel aan het denken over macht en regels.De tekeningen vullen de hele pagina en geven een mooi overzicht van de weides waarin de schapen leven. 
Leesfeest.nl 


Er zijn nog geen recensies.