Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Astrid Lindgren

Little People, BIG DREAMS: Astrid Lindgren

 
(0 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Linzie Hunter
ISBN: 9789051168358
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: maart 2021

Het levensverhaal van Astrid Lindgren

Thema’s: sterke vrouw, geschiedenis, biografie, rebels, lezen

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

Astrid Lindgren
(Vimmerby, 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002)

Al heel jong werd Astrid Lindgren verliefd op boeken en verhalen. Ze groeide op in de natuur en had een heerlijke en vrije jeugd. Ze speelde met haar broer en zusjes, ging op ontdekkingstocht in het bos en haalde kattenkwaad uit. Het personage Pippi Langkous is geïnspireerd op haar eigen ervaringen en herinnert ons aan het geluk van onze kindertijd. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers ook nu nog dagelijks leesplezier.

In deze geweldige video vertelt de Nederlandse TV-stem van Pippi Langkous over het boek. En aan het einde hoor je Pippi een liedje zingen!

Recensies

Bij vrolijke illustraties in het soepele handschrift van de Britse Linzie Hunter wordt een beknopte, opgewekte versie van Lindgrens levensverhaal verteld. 
Bas Maliepaard, Trouw

De afbeeldingen bij het levensverhaal moeten even apart benoemd worden. Die zijn vlot, modern en net zo kleurig als Pippi zelf! Een plezier om naar te kijken. 
Leestafel

De prachtige afbeeldingen passen perfect bij het verhaal. 
Ineke van Nispen, Libris

Van klein tot groots: Astrid Lindgren is een fantastisch kinderboek over een heel mooi mens; leerzaam en echt een genot om (voor) te lezen en te bekijken. Ik ben er weg van! 
Biebmiepje.nl

In de vorm van een informatief prentenboek wordt heel beknopt en in eenvoudige taal het leven van Astrid Lindgren verteld.
NBD Biblion

Ik vond dit erg interessant om te lezen. Hoe Pippi tot stand is gekomen en wat voor soort vrouw daarachter schuilt.
Hillybillybeauty.nl

Lieve en speelse illustraties zorgen voor een mooi geheel met het verhaal in dit informatieve boek.
De Leesclub van Alles

De korte teksten van drie tot vier korte zinnen staan in de aansprekende illustratie, die zijn uitgevoerd in sfeervolle kleuren.
NBD Biblion

 

 


Er zijn nog geen recensies.