Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: Van klein tot groots: Aretha Franklin

Van klein tot groots: Aretha Franklin

 
(0 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Amy Blackwell
ISBN: 9789051168761
Prijs: 14,95
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: september 2021

Zingend het najaar in met Aretha Franklin!

Thema’s: sterke vrouw, geschiedenis,
biografie, muziek

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Aretha Franklin, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Aretha Franklin
(Memphis, 25 maart 1942 –
Detroit, 16 augustus 2018)

Aretha Franklin groeide op in een muzikale familie en zong met hart en ziel in het gospelkoor van haar vader. Ze nam dat gevoel mee naar haar eigen muziek en creëerde enkele van de meest geliefde liedjes uit de geschiedenis. Ook speelde ze een grote rol bij de strijd voor gelijke rechten voor zwarte en witte mensen. Ze was de grootste soulzangeres die we ooit hebben gekend en wereldwijd wordt zij gezien als hét symbool van respect.

Bekijk hier de boektrailer van Van klein tot groots: Aretha Franklin

Recensies

De illustraties van Amy Blackwell zijn heel kleurrijk en speels. Kunnen illustraties ook swingend zijn? Zo zou ik ze namelijk omschrijven.
Inclusievekinderboekenclub 

Het verhaal over Aretha is zeker de moeite waard om te lezen.
Juf Inger

Een aansprekende vrouw die prachtige muziek heeft gemaakt en een belangrijke rol heeft gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Mede door de prachtige illustraties geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Ineke van Nispen (Libris)

Door deze boeken worden de verhalen van grootheden op een hele toegankelijke manier aangeboden, erg mooi.
Juf Joni

Opnieuw een fijn boek over een grootse zangeres.
Leestafel

De illustraties door Amy Blackwell zijn een prachtige aanvulling op het verhaal. Het is genieten tot en met de laatste bladzijden.
Graaggelezen.blogspot.com

 


Poster, Tetkees
€ 3,95
Er zijn nog geen recensies.