Home :: Boeken: op leeftijd :: 4-5 jaar :: De wereld op één moment

De wereld op één moment

De wereld op één moment
 
(0 reviews)  

Auteur: Ben Lerwill
Illustrator: Alette Straathof
ISBN: 9789051168754
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 23,5 x 29 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 4 jaar | verschijningsdatum: januari 2022

Spelenderwijs tijdzones ontdekken

Thema’s: dag en nacht, tijdzones, dagindeling

Elf verschillende kinderen, ergens op de wereld. Op hetzelfde moment.

In Mexico zit Javier te ontbijten, maar precies dat moment is het voor Esther in Ghana lunchtijd en ligt Suzi in Australië lekker te slapen.

Ga mee de wereld rond! Het is een kleurrijke, verrassende reis in één enkele dag. Het laat zien wat kinderen in verschillende delen van de wereld op hetzelfde moment aan het doen zijn.

Recensies

Pagina grote illustraties die het verhaal in vrolijke kleuren extra verduidelijken. Het is een kleurig geheel, met als begin en eind pagina’s in zonnig geel.
Kinderboekenjournaal

Het boek is een mooi kleurrijk geheel, de pagina’s zijn stevig van dik mat papier. Elke pagina heeft prachtige grote illustraties van Alette Straathof. De teksten zijn niet te lang.
Gezin op reis

Een divers, kleurrijk boek waar alledaagse dingen van een kind in voorkomen. Je leert ook nog eens tijdzones kennen.
Hanneke Messelink 

Een fantastisch boek om te gebruiken in de klas als gespreksstarter, om te praten over verschillen en overeenkomsten, over de wereld en de verschillende culturen.
Jantine Huisman 

De kleurige, sfeervolle illustraties tonen veel details en geven een goed beeld van dat deel van de wereld.
NBD Biblion

De beschrijving van wat de elf verschillende kinderen doen, nodigt uit voor wat meer informatie over het land waar ze wonen, de cultuur waarin ze opgroeien en misschien tot een beter begrip van het tijdsverschil tussen verschillende landen
Vrije Opvoedkunst

Ben Lerwill kan aan jonge kinderen met eenvoudige woorden duidelijk maken hoe het zit met tijdzones, dagindelingen en verschillende gewoontes en gebruiken over de hele wereld. (...) Helpend zijn de prachtige grote kleurrijke illustraties van Alette Straathof.
Kinderboekenjuf.nl

Prachtige verftekeningen, gezichtsuitdrukkingen, verschillen in huidskleur en gewoontes. Weer een mooi boek over diversiteit in de wereld.
StoerLeesVoer

Het spreekt me ook aan dat in het boek gebruik gemaakt is van kinderen met verschillende huidskleuren en mogelijkheden.
Juf-judith.nl

De illustraties in dit prentenboek zijn heel mooi en realistisch.
Jufinger.nl


Er zijn nog geen recensies.