Home :: Boeken: op leeftijd :: 6-7 jaar :: Little People, BIG DREAMS: Jane Goodall

Little People, BIG DREAMS: Jane Goodall

 
(1 reviews)  

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Beatrice Cerocchi
ISBN: 9789051168921
Prijs: 15,99
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 24,6 x 20 cm | aantal pagina's: 36 | leeftijd: vanaf 6 jaar | verschijningsdatum: januari 2022

Duik met Jane de wildernis in!

Thema’s: sterke vrouw, geschiedenis, natuur, dieren, biografie

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Jane Goodall, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Jane Goodall
(Londen, 3 april 1934)

Toen Jane klein was kreeg ze van haar vader een chimpanseeknuffel die ze Jubilee noemde. Daarmee begon haar levenslange liefde voor dieren. Zodra Jane de kans kreeg, ging ze dieren in het wild bestuderen. Ze leefde samen met chimpansees in de jungle en werd beroemd als vernieuwer op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig overtuigt Jane iedereen die het maar wil horen van het belang van dierenrechten.

Recensies

Het is zoals altijd, weer genieten van het verhaal en de afbeeldingen. Gelukkig volgen er nog vele delen!
Leestafel

Ik heb het boek graag gelezen en genoot van de mooie illustraties van Beatrice Cerocchi; ze vervolmaken het verhaal.
Graag Gelezen

Dit boekje doet recht aan de vrouw die zich tot heden ten dagen inzet voor dierenrechten en veel heeft betekend in het onderzoek naar de leefwijze van chimpansees.
Kinderboekenjournaal

De illustraties van Beatrice Cerocchi ondersteunen het verhaal goed. 
Friesch Dagblad

De kleuren van de illustraties passen wat mij betreft prachtig bij het verhaal over Jane Goodall.
Juf Inger 

Kort maar krachtig, zoals ik gewend ben van de reeks, leren we het levensverhaal van deze dame kennen en de sfeervolle, lieve illustraties in natuurtinten passen echt perfect bij het verhaal en brengen het nog meer tot leven.
Biebmiepje

Elk boek in deze serie heeft zijn eigen kleuren. Groen (van het regenwoud natuurlijk!), bruin van de apen en de kleding van Jane is lichtblauw of warmrood. Echt een geheel.
Seizoener

De illustraties zijn erg mooi, lieflijk, zacht en krachtig. De extra informatie achterin het boek is ook fijn.
Hanneke Messelink

Het is een leuk boek met mooie plaatjes. Soms wel wat moeilijke woorden voor kleine kinderen, namelijk: Camebridge. Maar wel mooi om dan voor te lezen.
Bovenbouwleerling 

Van jong gedroomd tot doen - aansprekende uitgave die in geen enkele (school)bieb mag ontbreken!
NBD Biblion

Ik kan dit deel over Jane Goodall aanraden aan alle kinderen die van dieren houden, gek zijn op de natuur of gewoon toekomstperspectief mogen krijgen.
Kinderboekenjuf.nl


Average customer rating:
 
(1 reviews)  1 Most useful customer reviews (see all reviews):
Mieke Schepens - Graag Gelezen
Feb 7, 2022
Mooi om te zien dat het op jonge leeftijd door iemand voorgelezen worden zo’n impact kan hebben op je verdere leven.
Kleine Jane kreeg een knuffel van haar vader; het was een dier dat ook te maken had met het verhaal dat door haar moeder voorgelezen werd.
Haar liefde voor wilde dieren was geboren!

Helaas had ze geen geld om naar de universiteit te gaan om wilde dieren te bestuderen. Maar geen probleem voor Jane: ze spaarde elke cent totdat ze geld genoeg had om per boot naar Kenia te reizen.
Haar moeder had haar altijd op het hart gedrukt nooit op te geven en haar droom te volgen.
Het begin was gemaakt voor Jane, want in Kenia leert ze iemand kennen die (zo voelde het) op haar gewacht had om chimpansees in het wild te bestuderen in Tanzania. En ze vertrok…
Weer een stap dichterbij haar droom!

In Tanzania moet ze heel veel geduld hebben; ze ziet geen chimpansees maar voelt dat ze in de gaten gehouden wordt.

“Al snel zag Jane dat er aardige en rustige chimpansees in de groep zaten, maar ook een paar bullebakken. Ze leken eigenlijk heel erg op mensen.”

Uiteindelijk mocht Jane door haar ongelooflijke werk in Afrika bij de Universiteit van Cambridge komen afstuderen in het gedrag van dieren; maar daar hield het niet op voor deze vrouw. De regenwouden verdwenen overal!
Ze wilde álle dieren beschermen en wierp zich op als voorvechtster voor het behoud van de natuur en alle dieren die erin leven.

De boodschap van Jane Goodall is: behandel de dieren met respect en leef net zoals chimpansees dat doen, in harmonie met de natuur. Als zij het kunnen, kunnen wij het ook.

Dit verhaal over Jane Goodall is met recht opgenomen in deze serie met verhalen over ongelooflijke vrouwen, sterk en gepassioneerd, die in staat waren om hun dromen waar te maken.

Ook deze keer zal het lezen van ‘Van klein TOT GROOTS’ met als onderwerp Jane Goodall een verrijking zijn voor de lezer.
Ik heb het boek graag gelezen en genoot van de mooie illustraties van Beatrice Cerocchi; ze vervolmaken het verhaal.