Home :: Boeken: op leeftijd :: 8-9 jaar :: Hebbus. Het raadsel rond mevrouw Parel

Hebbus. Het raadsel rond mevrouw Parel

Hebbus. Het raadsel rond mevrouw Parel
 
(0 reviews)  

Auteur: Joke Eikenaar
Illustrator: Joke Eikenaar
ISBN: 9789051166811
Marktprijs: 14,99
save 50%
Prijs: 7,50
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 21,5 x 28,7 cm | aantal pagina's: 112 | leeftijd: vanaf 8 jaar | verschijningsdatum: oktober 2018

Wonen in een kringloopwinkel

Thema’s: zoektocht, familie, dementie

Hebbus! Dat is de kringloopwinkel waar Fay en haar beste vriend Joppe altijd te vinden zijn. Het is namelijk de winkel van Fays ouders. En Fay is er écht altijd te vinden. Sinds er ooit iets heel erg is misgegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin – voorlopig (maar inmiddels al een hele lange tijd!) – in de winkel. En dat mag niemand weten. Zelfs Joppe niet.

Op een middag komt er een oude dame, met de bijnaam mevrouw Parel, in Hebbus die beweert dat een aantal spullen die ze in de winkel ziet staan, uit haar huis zijn weggehaald. En als er ook nog een sloeber dure spullen komt brengen, voelen Joppe en Fay de speurneuzen in zich opborrelen.
Samen gaan de vrienden op onderzoek uit, waarbij Fay alle zeilen moet bijzetten om haar eigen grote geheim te bewaren.

Recensies

Een erg leuk, beetje spannend, beetje ontroerend verhaal met heerlijk originele dialogen. En dan heb ik het nog niet over de geweldige illustraties van de schrijfster gehad.
Ineke van Nispen, Libris

De auteur heef zo te lezen voldoende fantasie om een sprankelende serie bij elkaar te schrijven waar ze een breed publiek vanaf een jaar of zeven à acht blij mee kan maken.
Boekenbijlage.nl

Het einde van het boek is enorm ontroerend; mijn ogen bleven niet helemaal droog!
Lettersenspetters.nl
 

Wat al meteen opvalt zijn de leuke en vooral mooie illustraties in het boek. Joke Eikenaar heeft een fijne manier van schrijven. De spanning in het boek is niet te hoog waardoor het voor kinderen niet al té spannend wordt en zij dit boek in één ruk zullen uitlezen.
Hillybillybeauty.nl

Joke Eikenaar heeft een leuk verhaal geschreven dat niet al te spannend is en daardoor goed gelezen zal worden. 
Nienkekinderboekenblog.nl

Het raadsel rond mevrouw Parel is een spannend verhaal en zit daarnaast boordevol grapjes.
Jufwillemijn.wordpress.com

Het is één van de kinderboeken waar ik een traantje bij weggepinkt heb.
Mar-joya.nl

Joke Eikenaar heeft met dit eerste Hebbus-deel een heerlijk, fantasierijk en ook aandoenlijk avontuur geschreven waarbij de sociale factor niet vergeten wordt. 
Leestafel.info

Het boek laat zich gemakkelijk voorlezen, maar veel kinderen die in groep zes of zeven zitten, zullen het misschien liever zelf lezen. Het is een leuk en af en toe spannend verhaal.
Vlaardingenleest.nl


Er zijn nog geen recensies.