Home :: Boeken: op leeftijd :: 10-11 jaar :: Het Zoete Water

Het Zoete Water

 
(0 reviews)  

Auteur: Joke Eikenaar
Illustrator: Jeroen Murré
ISBN: 9789051168488
Prijs: 16,95
Inclusief btw laag
Aantal
uitvoering: gebonden | formaat: 15 x 21,5 cm | aantal pagina's: 304 | leeftijd: vanaf 12 jaar | verschijningsdatum: september 2021

Gedwongen het klooster in

Thema’s: geschiedenis, klooster, zussen

Hasselt, 1412.
De zusjes Lot en Janne zijn onafscheidelijk. Zolang ze zich kan herinneren, heeft Lot voor haar elf maanden jongere zusje gezorgd. Qua uiterlijk lijken ze veel op elkaar, maar zo zelfverzekerd als Lot is, zo minderwaardig voelt de stotterende Janne zich. Als de mooie Lot op een dag door haar moeder naar het klooster wordt gebracht, omdat ze te veel en vooral ongewenste aandacht van jongens krijgt, worden de zusjes van elkaar gescheiden. Het kloosterleven valt Lot zwaar. Vernederingen, straffen en bijna sadistisch machtsmisbruik zijn aan de orde van de dag. Terwijl haar eigenwaarde langzaam afbrokkelt, bloeit die van Janne juist op. En dan, als Lot denkt dat haar leven niet nog slechter kan worden, gebeurt er een vreselijke ramp, waarin Lot alles verliest. Ook zichzelf.

Voor liefhebbers van Thea Beckmans verhalen!

Recensies

Het verhaal is heel prettig om te lezen en op historische feiten gebaseerd. Ik vond het een mooi boek en heb ook echt het idee dat ik er wat van heb geleerd.
Ineke van Nispen (Libris)

Dit boek boeit je, laat je meeleven, gruwelen en emotioneert je van het begin tot het eind!
In de Boekenkast


Aida, met cd
€ 9,95
Grapjes
€ 9,99
Er zijn nog geen recensies.